Η μάρκα πολυτελών αθλητικών παπουτσιών Golden Goose σχεδιάζει να ξεκινήσει μια αρχική δημόσια προσφορά στο Μιλάνο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, επεκτείνοντας την ισχυρή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών IPOs φέτος. Η Golden Goose είναι πιθανό να δηλώσει την πρόθεσή της να εισέλθει στο χρηματιστήριο ήδη από αυτή την εβδομάδα μετά από θετική ανταπόκριση από υποψήφιους επενδυτές.

Κι άλλη υποχώρηση στην πολυτέλεια – Σειρά της Burberry για μείωση 40% στις πωλήσεις

Η Golden Goose συγκρίνεται με την μάρκα πολυτελείας Moncler και οι επενδυτές αναμένεται να αποτιμήσουν την εταιρεία υποδηματοποιίας περίπου 11 φορές περισσότερο από τα εκτιμώμενα φετινά κέρδη. Αυτό θα αποτιμούσε την εταιρεία σε περίπου 3 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του καθαρού χρέους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και οι λεπτομέρειες της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος και του μεγέθους, θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν.

Αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών IPOs

Η Golden Goose θα ακολουθήσει τον γίγαντα εξαγορών CVC Capital Partners και τον ισπανικό όμιλο ομορφιάς Puig Brands που προχωρούν σε σχέδια εισαγωγής στην Ευρώπη, καθώς ενισχύονται από το ράλι του χρηματιστηρίου. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν αντλήσει 12,4 δισ. δολάρια από δημόσιες εγγραφές φέτος, ποσό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο περσινό.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία δοκιμάζει την αγορά σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις πολυτελείας γνωρίζουν επιβράδυνση. Η Kering δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι πωλήσεις της μάρκας Gucci μειώθηκαν κατά 18% το πρώτο τρίμηνο λόγω της χαμηλής ζήτησης στην Κίνα. Η LVMH ανέφερε οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 2% στον τομέα της μόδας και των δερμάτινων ειδών για το πρώτο τρίμηνο, από 18% αύξηση ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα παπούτσια της Golden Goose, όλα χειροποίητα και κατασκευασμένα στην Ιταλία, φοριούνται από διασημότητες όπως οι τραγουδίστριες Selena Gomez και Taylor Swift. Ένα ζευγάρι ανδρικών αθλητικών παπουτσιών Ball Star Wishes κοστίζει 740 δολάρια στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Permira αγόρασε την υποδηματοποιία για 1,3 δισ. ευρώ το 2020. Στις συναντήσεις που προηγήθηκαν για την IPO της Golden Goose στα τέλη του περασμένου έτους, οι τραπεζίτες εμφανίστηκαν φορώντας τα ομώνυμα αθλητικά παπούτσια με κουστούμια, καθώς προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν τους υποψήφιους πελάτες.

Η νέα μετοχή αναμένεται να αρχίσει να διαπραγματεύεται πριν από τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή