Την περικοπή 1.700 έως και 2.000 θέσεων εργασίας back-office στην Ευρώπη σχεδιάζει η FedEx, σε μια τελευταία της προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της, καθώς ο γίγαντας της παράδοσης δεμάτων καταπολεμά την πτώση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της.

Οι περικοπές θα κατανεμηθούν σε 18 μήνες και θα οδηγήσουν σε κόστος προ φόρων 250 έως 375 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με νομικές αμοιβές και παροχές αποζημίωσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FedEx.

Η UPS παίρνει τη δουλειά της FedEx

Η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση μεταξύ 125 και 175 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από το 2027.

Αντιμέτωπη με την ήπια ζήτηση για μεταφορές εμπορευμάτων και την αργή ανάπτυξη του περιθωρίου κέρδους στη μονάδα Express που βασίζεται στις αερομεταφορές, το μεγαλύτερο τμήμα της, η εταιρεία έχει ξεκινήσει περικοπές κόστους για να ενισχύσει τα κέρδη της.

«Παράλληλα με το έργο που έχουμε κάνει για τη βελτιστοποίηση των δικτύων μας, λαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να εξορθολογίσουμε πολλές από τις λειτουργίες μας για να μειώσουμε το δομικό κόστος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η FedEx που εδρεύει στο Μέμφις είχε εξαγγείλει σχέδια για μείωση του κόστους κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το τέλος του 2025, συμπεριλαμβανομένων 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οικονομικό έτος που έληξε τον Μάιο του 2024.

Η FedEx, η ανταγωνίστρια United Parcel Service (UPS) και άλλες εταιρείες διανομής σημείωσαν έκρηξη στη ζήτηση υπηρεσιών μεταφοράς κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν οι καταναλωτές έκαναν αγορές μέσω διαδικτύου.

Αλλά καθώς τα ταξίδια και η εστίαση επανέκαμψαν, αυτή η τάση αντιστράφηκε και επιδεινώθηκε επίσης από τον υψηλότερο πληθωρισμό.

Περικοπές και στη UPS

Η UPS έχει επίσης εφαρμόσει σχέδια για μείωση του κόστους κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος. Όπως ανακοίνωση τον Ιανουάριο, σκοπεύει να περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας και θα διερευνήσει στρατηγικές επιλογές για την επιχείρηση μεσιτείας φορτηγών Coyote εν μέσω ασθενούς ζήτησης και πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στον κλάδο των φορτηγών.

Η FedEx είχε αυξήσει τον Μάρτιο την πρόβλεψή της για τα κέρδη του 2024, καθώς οι περικοπές κόστους βοήθησαν τα κέρδη ανά μετοχή να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 45 χώρες και περιοχές στην Ευρώπη και απασχολεί πάνω από 52.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Φορολογική μεταρρύθμιση υποσχέται ο πρόεδρος Σι
Διεθνή |

Φορολογική μεταρρύθμιση και περισσότερους πόρους στις τοπικές κυβερνήσεις, υπόσχεται ο Κινέζος πρόεδρος

Οι σχεδιασμοί του κομμουνιστικού κόμματος περιλαμβάνουν ακόμα παρέμβαση στην αγορά ακινήτων και ρύθμιση των μισθών των στελεχών σε κρατικές επιχειρήσεις,