Η Revolut, η εφαρμογή χρηματοοικονομικών με πάνω από 40 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, πρόσθεσε τα ομόλογα στην γκάμα επενδυτικών προϊόντων που προσφέρει στην Ελλάδα. Οι επενδυτικές υπηρεσίες στον ΕΟΧ παρέχονται από τη Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

Revolut: Η start up που θέλει να μπει «σφήνα» στις τράπεζες – Τα σχέδια για την Ελλάδα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Dynata για λογαριασμό της Revolut στην Ελλάδα, το 31% των Ελλήνων δήλωσε ότι έχει χαμηλή ανοχή στον κίνδυνο, γεγονός που τους ωθεί στην αναζήτηση ασφαλέστερων επενδυτικών επιλογών. Η έρευνα έδειξε ότι οι Έλληνες είναι συντηρητικοί όσον αφορά στην επενδυτική τους στάση, σε ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από τον μέσο όρο του 29% στις 15 χώρες όπου διενεργήθηκε η έρευνα, και προτιμούν πιο ασφαλείς επενδυτικές επιλογές. Επιπλέον, το 13% των Ελλήνων τείνει να διαφοροποιεί το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, δείχνοντας παράλληλα  ανοχή σε μέτρια επίπεδα κινδύνου.

Τα ομόλογα αποτελούν μια καλή επιλογή για όσους επιλέγουν να πραγματοποιούν επενδύσεις χαμηλότερου κινδύνου, καθώς προσφέρουν σταθερότητα και εξαιρετική διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου. Οι καλές πιστοληπτικές αξιολογήσεις και η προστασία από τον πληθωρισμό συμβάλλουν περαιτέρω στην ελκυστικότητα των ομολόγων για τους επενδυτές που αναζητούν σταθερότητα και δυνητικά αξιόπιστες αποδόσεις. Τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα ομόλογα ως μέσο άντλησης κεφαλαίων. Ουσιαστικά, δίνουν την ευκαιρία στους επενδυτές να δανείσουν χρήματα με αντάλλαγμα περιοδικές πληρωμές τόκων και την πλήρη αποπληρωμή του επενδυμένου κεφαλαίου. Οι διάφοροι τύποι ομολόγων έχουν διαφορετικά προφίλ κινδύνου και απόδοσης και θα πρέπει να αξιολογούνται αναλόγως. Επιπλέον, οι αποδόσεις των ομολόγων τα καθιστούν καλό αντιστάθμισμα σε περίπτωση ευρύτερης οικονομικής ύφεσης.

Η Revolut θα επεκτείνει τη λίστα των εταιρικών και κρατικών ομολόγων

Η Revolut θα επεκτείνει τη λίστα των εταιρικών και κρατικών ομολόγων τους επόμενους μήνες. Το ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσετε να επενδύετε σε ομόλογα είναι 100 EUR/USD, με σταθερή χρέωση 0,25% ανά συναλλαγή (1 EUR/USD τουλάχιστον). Ενδέχεται να ισχύουν και άλλες χρεώσεις.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Revolut να δημιουργήσει μια επενδυτική πλατφόρμα που θα τα έχει «όλα σε ένα». Στόχος είναι να προσφέρει πολλαπλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, να καλύπτει όλες τις αγορές του ΕΟΧ και να απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους χρήστες. Με πρόσβαση σε περισσότερες από 2800 εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ και την ΕΕ και πάνω από 500 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την απόδοση των επενδύσεών τους σε πραγματικό χρόνο με ζωντανές λίστες παρακολούθησης, διαγράμματα συναλλαγών και τα νέα της αγοράς. Τα πάντα μέσα από την εφαρμογή της Revolut.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους η Revolut αφαίρεσε επίσης τις προμήθειες θεματοφυλακής (0,12% της ετήσιας αγοραίας αξίας των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ο πελάτης) σε όλα τα χρηματοπιστωτικά μέσα που προσφέρονται στην εφαρμογή σε πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΕΟΧ από τη Revolut Trading Ltd και τη Revolut Securities Europe UAB, αντίστοιχα.

Rolandas Juteika, Επικεφαλής του τμήματος Επενδύσεων (ΕΟΧ):«Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις επενδυτικές υπηρεσίες της Revolut προωθώντας τα ομόλογα, έναν εξαιρετικό τρόπο για τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, την προστασία έναντι της αβεβαιότητας και τη δημιουργία σταθερού εισοδήματος. Με υψηλότερες πιθανές αποδόσεις και πλεονεκτήματα διαφοροποίησης, τα ομόλογα προσφέρουν μια ελκυστική εναλλακτική λύση για τους επενδυτές που επιδιώκουν να αυξήσουν την περιουσία τους και αν μη τι άλλο, να προστατέψουν τα κεφάλαιά τους».

Η Revolut εισήγαγε πρόσφατα ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών για τους πελάτες της σε ολόκληρο τον ΕΟΧ, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσα από την εφαρμογή Revolut: Μετοχές ΗΠΑ και ΕΟΧ, ETF και τώρα τα ομόλογα. Η εταιρεία λάνσαρε επίσης το Trading Pro, μια συνδρομητική υπηρεσία (επί πληρωμή), η οποία, μεταξύ άλλων, προσφέρει τη δυνατότητα προνομιακής τιμολόγησης (π.χ. χαμηλότερες προμήθειες και υψηλότερα όρια μεγέθους εντολών), αλλά και πρόσθετες λειτουργίες στατιστικών αναλύσεων. Για τους λιγότερο έμπειρους επενδυτές, η Revolut διαθέτει την υπηρεσία Robo-Advis

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ: Αύξηση του τζίρου κατά 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Επιχειρήσεις |

Πόσο κοστίζει το μέσο καλάθι στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ [γραφήματα]

Ανάπτυξη σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2024 ο κλάδος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ (online super market). Συγκεκριμένβα, για το πρώτο μισό του 2024, η αύξηση του τζίρου των Online Super Market ήταν 7% και άγγιξε τα €164εκ σε τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται Q-Commerce παίκτες με δικές τους αποθήκες όπως eFood […]