Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριξη από ΔΕΗ και τράπεζες

Με βασικά στηρίγματα τη ΔΕΗ και τον τραπεζικό κλάδο κινείται σήμερα το FTSE 25

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριξη από ΔΕΗ και τράπεζες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Σε τροχιά επιλεκτικών τοποθετήσεων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επιχειρεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, βρίσκοντας στήριξη κυρίως στις τραπεζικές μετοχές και στη ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 2.297,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 144 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.837,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,26% στις 2.648,64 μονάδες.

Ισχυρή η κίνηση της ΔΕΗ

Με βασικά στηρίγματα τη ΔΕΗ και τον τραπεζικό κλάδο κινείται σήμερα το FTSE 25 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση όπου αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δέχονται σημαντικές πιέσεις. Οι αγοραστικές παρεμβάσεις στις τραπεζικές μετοχές λειτουργούν ως αντίβαρο στις ρευστοποιήσεις που καταγράφονται σε άλλους τίτλους του FTSE 25, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αγοράς σε ελεγχόμενα επίπεδα μεταβλητότητας.

Παράλληλα, οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τους «μεγάλους» της αγοράς συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις αποτιμήσεις, καθώς οι περισσότερες εισηγμένες εμφανίζονται είτε πλήρως ευθυγραμμισμένες με τους στόχους του 2026 είτε έχουν πραγματοποιήσει ιδιαίτερα ισχυρό ξεκίνημα στη χρονιά.

Η εικόνα αυτή ενισχύει την επενδυτική εμπιστοσύνη, ειδικά σε κλάδους που παρουσιάζουν ισχυρή κερδοφορία και θετικές προοπτικές ανάπτυξης.

Παρά τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στο διεθνές περιβάλλον, το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένο τις τελευταίες ημέρες, με αυξημένη συμμετοχή επενδυτών σε επιλεγμένους κλάδους της αγοράς.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, η εικόνα αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της ανοδικής αντίδρασης, εφόσον διατηρηθεί η θετική ειδησεογραφία από τα εταιρικά αποτελέσματα και δεν υπάρξει νέα επιδείνωση στο διεθνές κλίμα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Motor Oil, Allwyn, Coca Cola και Metlen σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, με τις Jumbo και Helleniq Energy να ακολουθούν με άνω του 1% πτώση. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Πειραιώς, Aktor, ΟΤΕ, ΔΑΑ, Κύπρου, Aegean, Cenergy, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ σημειώνει άνοδο 3,40%, με την ΕΛΧΑ να είναι στο +2,83%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Eurobank, Σαράντης, Optima, Βιοχάλκο και Τιτάν.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies