Σε συνέχεια του ανοδικού momentum, ο Γενικός Δείκτης βλέπει τετραψήφιο νούμερο, τουλάχιστον ενδοσυνεδριακά, νούμερο που έχει να δει από τον Δεκέμβριο του 2014. Η μεσοπρόθεσμη τάση οδηγεί στις 1040

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,59% στις 1.003,65 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης χθες φρέναρε επιδεικτικά 0,33 μονάδες κάτω από τις 1000 μονάδες, ένα επίπεδο που έχασε τελευταία φορά στην . υπέροχη συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου 2014 και το αείμνηστο -12,78%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Αδύναμο το Λονδίνο, σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Aυξημένος τζίρος

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2014 που ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε τετραψήφια επίπεδα, κλείνοντας επί της ουσίας έναν κύκλο που σημαδεύτηκε από ιστορικά γεγονότα, όπως τα capital controls. Το επίπεδο μόνο ψυχολογική σημασία αποκτά για μια αγορά που είδε τις προσδοκίες της να αναβάλλονται το 2022, λόγω ενός πολέμου, μιας ενεργειακής κρίσης, ενός ιστορικού πληθωρισμού και μιας μεγάλης αναταραχής στο παγκόσμιο εμπόριο.

Συν αυτώ, λογίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Δείκτης έκλεισε την 14η ανοδική του ημέρα στις τελευταίες 16, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να είναι -για άλλη μια φορά- πέραν από ικανοποιητική και σχεδόν 40% ανώτερη των πολλών προηγούμενων μηνών.

Σημαντικό παραμένει το γεγονός της πασιφανούς διάχυσης σε πλείονες τίτλους, ώστε να αναδύεται ένα σπάνιο και κρίσιμο ποιοτικό χαρακτηριστικό, και τα περισσότερα δεικτοβαρή να συμμετέχουν στο ανοδικό κρεσέντο.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Jumbo, Λάμδα και ΔΕΗ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Eurobank και Autohellas. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΛΠ, Σαράντης και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών