Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς όμως να αποτυπώνουν κάποια αποφασιστική κίνηση που να υποδηλώνει ότι η επιφυλακτικότητα που τροφοδοτούν ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα συντηρείται. Εντούτοις, ο γαλλικός CAC 40 ξεχώρισε με τα κέρδη του.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 7.761 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,34% στις 15.132 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,74% στις 7.095 μονάδες.

Wall Street: Σε ρυθμούς μάκρο και αποτελεσμάτων

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Sartorius σημείωσαν άνοδο 8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το σύνολο του έτους, ενώ ο βρετανικός γίγαντας των αλκοολούχων ποτών Diageo διολίσθησε κατά 6,7% μετά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει στις ευρωαγορές, ειδικά ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές έχουν λάβει στηρίξεις από τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας που έδειξαν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία και άνοδο των υπηρεσιών και της μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης, γεγονός που προκάλεσε αισιοδοξία ότι μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην ευρωζώνη.

Πάντως, το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία έχει βελτιωθεί αυτό το μήνα, σύμφωνα με μια ευρέως παρακολουθούμενη έρευνα του Ινστιτούτου Ifo. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ομίλου αυξήθηκε στις 90,2 μονάδες από 88,6 μονάδες, αν και αυτό ήταν κάτω από το επίπεδο του 2021 και των αρχών του 2022. Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις έδειξαν ότι έχουν βελτιωμένες προσδοκίες για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ βελτιώθηκε και το κλίμα για το εμπόριο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με +1% στις 1.000 μονάδες

Μετά από δύο αποτυχημένες, ενδοσυνεδριακά, προσπάθειες να κατακτήσει τις 1.000 μονάδες, το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα πάνω από το πολυπόθητο ψυχολογικό όριο, βάζοντας την παρακαταθήκη για να αλλάξει επίπεδο μετά από οκτώ χρόνια τριψήφιων επιπέδων. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,02% στις 1.004 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 75 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές