Επιπλέον 31 επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ε.Μ.Ν.Ε.). Αυτό αναφέρει απόφαση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιου Κυριαζή, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια και όπως γνωστοποιείται, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης, ο αριθμός των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στο Ε.Μ.Ν.Ε. ανέρχεται σε 213.

Σύμφωνα με την απόφαση, «εγγράφηκαν επιπλέον 31 επιχειρήσεων στο Ε.Μ.Ν.Ε., κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 4 και της παραγράφου 5 του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. Πρ. 134622/17.12.2020 (Β ́5587) ΚΥΑ, η οποία τροποποίησε την υπ’ αριθμ, Πρ. 85490/10.08.2020 (Β ́ 3668) ΚΥΑ, ως εξής: α) δώδεκα / 12 επιχειρήσεων μέσω διαδικασίας fast track, ήτοι άνευ αξιολόγησης, διότι πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής, όπως αυτές ορίζονται στα άρθρα 4 και 5 της ως άνω ΚΥΑ και β) δέκα εννέα / 19 επιχειρήσεων μετά από την αξιολόγησή τους ως προς την πλήρωση και των δύο βασικών κριτηρίων ήτοι της καινοτομίας και των προοπτικών ταχείας κλιμάκωσης του μεγέθους των πωλήσεών τους στην παγκόσμια αγορά».

Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στις ιστοσελίδες του ELEVATE GREECE (www.elevategreece.gov.gr) και της ΓΓΕΚ (www.gsrt.gr) αναφέρονται αναλυτικά τα ονόματα των εταιρειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News