Παρά τις σημαντικές απώλειες που είχε από το σκάνδαλο της Archegos Capital, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά έσοδα 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η ελβετική τράπεζα δήλωσε ότι τα έσοδα ήταν κατά 774 εκατομμύρια δολάρια χαμηλότερα ως αποτέλεσμα της αθέτησης υποχρεώσεων από το hedge fund Archegos, το οποίο κατέρρευσε τον περασμένο μήνα.

Η UBS υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχει πλέον καμία κάθε έκθεση στην Archegos και τυχόν σχετικές απώλειες το δεύτερο τρίμηνο θα ήταν «αμελητέες » για την τράπεζα.

Ειδικότερα, τα κέρδη της UBS για το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκαν στα 1,8 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 1,6.

Τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν τα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια από 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια από 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη των μεγεθών η UBS αναφέρει ότι τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο θα επηρεαστούν από «εποχιακούς παράγοντες», όπως η χαμηλότερη δραστηριότητα των πελατών σε σύγκριση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Η ελβετική τράπεζα αναμένει θετική επίδραση από τις υψηλότερες τιμές ενεργητικού, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει «συνεχής αβεβαιότητα» σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τα επόμενα κέρδη της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή