Ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος για να λυθεί ο μίτος που κρατάει εδώ και περίπου μια δεκαετία «δεμένο» το μετρό Θεσσαλονίκης. Θετική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τη λύση της απόσπασης κι επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον Σταθμό Βενιζέλου.

Οι τρεις προσφυγές που είχαν κατατεθεί, προκειμένου να βάλουν στοπ στην απόφαση που θα ξεμπλοκάρει επιτέλους το πολύπαθο έργο, ώστε να ολοκληρωθεί κατά την κυβερνητική δέσμευση, το 2023, εκδικάστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά, οι πολέμιοι της λύσης, οι οποίοι υπερασπίζονται την in situ διατήρηση των αρχαιοτήτων, στράφηκαν κατά της υπουργικής απόφασης που επικύρωσε τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης.

Η εξέλιξη, που όπως φαίνεται, δίνει το πράσινο φως για να ξεκινήσει πια η κατασκευή του σταθμού, θωρακίζει την πορεία του έργου, παρά το γεγονός ότι οι αντιδρώντες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα προσφεύγουν ενάντια σε κάθε απόφαση του ΚΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιοι αναμένουν να πάρουν στα χέρια τους την απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να βάλουν μπρος τη συνέχιση των εργασιών και φυσικά να επιταχύνουν γιατί τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν ασφυκτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές