Ισχυρές προοπτικές για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ βλέπει ο χρηματοοικονομικός οίκος WOOD & Company, αναθεωρώντας προς τα πάνω την πρόβλεψη του για την τιμή – στόχο της μετοχής.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές στο τελευταίο report δίνουν τιμή στα 18 ευρώ, που είναι υψηλότερη κατά 52% σε σχέση με την τρέχουσα αξία της.

Η WOOD & Company, χαρακτηρίζει την εισηγμένη ως τον μεγαλύτερο παραγωγός ΑΠΕ στη χώρα. Μάλιστα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της».

Η WOOD & Company διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της εταιρίας: «Αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας».

Οι αναλυτές του χρηματοοικονομικού οίκου θεωρούν ότι «η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία»

Εκτιμούν επίσης πως το χαρτοφυλάκιο της εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ θα ανέλθει κατά 1,57 GW στην Ελλάδα με στόχο τα 3 GW κατά την περίοδο 2021 – 2025. Ως προς τη σύνθεση του, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

Η Euroxx Securities

Υπενθυμίζεται ότι και η Euroxx Securities πρόσφατα αύξησε την τιμή στόχο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα 16,50 ευρώ ανά μετοχή. Η προηγούμενη πρόβλεψη της ήταν στα 15,80 ευρώ ανά μετοχή. Η τελευταία της εκτίμηση είναι 40% υψηλότερη σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής)

Παραμένει ο καλύτερος εκπρόσωπος στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ

Η Euroxx Scurities στο πρόσφατο report της σημείωνε για την εισηγμένη πως «είναι στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της ΕΕ».

Έδινε επίσης εκτιμήσεις για δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, με συγκεκριμένη πρόβλεψη για 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024.

Οι αναλυτές της Euroxx σημείωναν επίσης: «Προβλέπουμε γενναία χρηματική διανομή προς τους μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές».

Η Euroxx Securities διαπίστωνε ακόμη ότι «η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της».

Τόνιζε ακόμη τον στόχο εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ τα 3 GW μέχρι το τέλος του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια