«Τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που θα μοχλεύσουν άλλα 30 δις από τον ιδιωτικό τομέα θα έχουν μπει στην οικονομία έως το 2026 και αντιλαμβάνεστε την κινητικότητα και τη δυναμική που θα δημιουργηθεί», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την συζήτησή του με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα. Η συζήτηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός παρουσίασε τους 4 βασικούς πυλώνες του Ταμείου που είναι η πράσινη μετάβαση, η ψηφιακή μετάβαση, η κατάρτιση και η εξειδίκευση και οι ιδιωτικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα για την κατάρτιση υπογράμμισε ότι αποτελεί σημαντικό εργαλείο και για τους νέους που χρειάζονται upskilling και για τους μεγαλύτερους που πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

Αναφορικά με την μεταποίηση, επισήμανε ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου περνάει αναγκαστικά από αυτήν και πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα. «Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε επιχειρηματικά πάρκα», είπε διευκρινίζοντας ότι αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, μιλώντας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που συνήθως είναι μικρομεσαίες, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συνενώσεις για να μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια που έχει γίνει στο Υπουργείο ώστε να μειωθούν δραστικά οι χρόνοι και να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία με στόχο να διαμορφωθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τον επενδυτή που του προσφέρει εμπιστοσύνη. «Έχουμε καταφέρει να κάνουμε άλματα και πρέπει να συνεχίσουμε για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο», πρόσθεσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Χωρίς έγκριση τα «δωρεάν» απογευματινά χειρουργεία από το Ταμείο Ανάκαμψης
Οικονομία |

Χωρίς έγκριση τα «δωρεάν» απογευματινά χειρουργεία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τώρα ξεκινά το υπουργείο Υγείας να τεκμηριώσει το αίτημα για οικονομική υποστήριξη των απογευματινών χειρουργείων μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να υποβάλλει αίτημα στην ΕΕ

Παπαθανάσης: Στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόγραμμα για αντίγραφα ταινιών για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης
Plus |

Στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόγραμμα για αντίγραφα ταινιών για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης

Η επιδότηση θα καλύπτει έως και το 100% των δαπανών δημιουργίας προσβάσιμων αντιγράφων για κινηματογραφικά έργα μεγάλου μήκους, που έχουν εξασφαλίσει διανομή σε αίθουσα ή με τηλεοπτική μετάδοση ή ως περιεχόμενο σε πλατφόρμα