Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η ενεργοποίηση της διαδικασίας για την καταβολή της ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Στόχος της κυβέρνησης τα ποσά να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του Μαΐου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας , αναμένεται να «τρέξει» η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για περίπου 100.000 επιχειρήσεις (καταβολή 130 εκατ. ευρώ)  που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα (πλην της εστίασης, η οποία ενισχύεται μέσω του προγράμματος παροχής κεφαλαίων κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών).

Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:
-1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
-4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών, δηλαδή θα κυμαίνονται από 500 έως 2.000 ευρώ.

Ορισμένοι κλάδοι που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων κτλ

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax