Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κόνγκο δήλωσε ότι ήταν εσφαλμένος συναγερμός η σημερινή ανακοίνωση για έκρηξη ενός μικρού ηφαιστείου, κοντά στο Νιραγκόνγκο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Λάθος συναγερμός για το Νιαμουραγκίρα. Ένα αεροπλάνο πέταξε πάνω από τη ζώνη του ηφαιστείου. Δεν διαπιστώθηκε καμία έκρηξη», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Επικοινωνίας, αφού έκανε λόγο για μια έκρηξη «μικρής έντασης», που δεν απειλούσε καμία κατοικημένη ζώνη στη βόρεια πλευρά αυτού του ηφαιστείου.

«Πρόκειται για δραστηριότητες ανθρακοποίησης του ξύλου σε ξυλάνθρακα, ο καπνός από τις οποίες έγινε αντιληπτός ως μια ηφαιστιακή δραστηριότητα», εξήγησε το υπουργείο του Κόνγκο.

Εν τω μεταξύ χθες σχεδόν 400.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Γκόμα, στην ανατολική πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ), όπου μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο συνέχισε να προκαλεί φόβους.

Την Πέμπτη, σε μια ξαφνική έξοδο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γκόμα, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Κίβου που έχει θέα στις επιβλητικές μαύρες πλαγιές του Νιραγκόνγκο, μετά την «προληπτική» και «υποχρεωτική» εντολή εκκένωσης λόγω του κινδύνου νέας έκρηξης. Η πρώτη έκρηξη, χωρίς κανένα προειδοποιητικό σημάδι, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, προκαλώντας ήδη τη φυγή των κατοίκων, πολλοί από τους οποίους επέστρεψαν την επόμενη μέρα. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 900 έως 2.500 σπίτια καταστράφηκαν, δηλαδή ήδη σχεδόν 20.000 άστεγοι ή εκτοπισμένοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης