Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ενέκρινε σήμερα ένα επιπλέον πακέτο εκκίνησης της οικονομίας ύψους 15,20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την πανδημία COVID-19, καθώς το νησί βρίσκεται αντιμέτωπο με μία έξαρση των περιστατικών μόλυνσης, που προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η έγκαιρη λήψη αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των συνόρων, γλίτωσε την Ταϊβάν από τα χειρότερα ως προς την εξάπλωση της πανδημίας.

Ωστόσο τα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να περιορίσει τις προσωπικές συναντήσεις και να κλείσει τους χώρους διασκέδασης.

Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας, μετά τη χορήγηση ενός αρχικού οικονομικού πακέτου 15,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κεντρική τράπεζα υλοποιεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα 14,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χορήγηση προνομιακών δανείων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει πολλές φορές προσπαθήσει να καθησυχάσει τους φόβους αναφορικά με την επίδραση των τοπικών μολύνσεων από την COVID-19 στην οικονομία της χώρας, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία των εξαγωγών.

Η Ταϊβάν έχει ηγετική θέση στις εξαγωγές μικροκυκλωμάτων (τσιπ).

Τα περιστατικά των μολύνσεων καταγράφηκαν στην Ταϊπέι και στις γειτονικές πόλεις της, με τους αριθμούς να έχουν αρχίσει να μειώνονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή