H κινεζική εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων BYD ανακοίνωσε την Δευτέρα πως απέστειλε την πρώτη παρτίδα οχημάτων για μια προγραμματισμένη παράδοση 1.500 ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία έως το τέλος του έτους.

Η εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από τον Αμερικάνο δισεκατομμυριούχο Ουόρεν Μπάφετ, ανακοίνωσε πως 100 από τα πλήρως ηλεκτρικά της SUV, Tang, απεστάλησαν την Δευτέρα από την Σαγκάη και αναμένεται να καταφτάσουν στις αντιπροσωπείες της Νορβηγίας στο τέλος του καλοκαιριού.

Τα αυτοκίνητα θα πωλούνται για 72,418 δολάρια το ένα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Επίσης, δήλωσε πως εργάζεται από κοινού με την σκανδιναβική εταιρεία διανομής αυτοκινήτων RSA, και, αν και η τελευταία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, σύμφωνα με το CNBC, στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει λινκ προς το σάιτ της BYD Νορβηγίας.

Πύλη εισόδου στην Ευρώπη

Οι κινέζικες start-up παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng και Nio επίσης έχουν κάνει την είσοδο τους στη νορβηγική αγορά, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυριαρχούν στις πωλήσεις επιβατηγών αυτοκινήτων τα τελευταία τρία χρόνια.

Η πρώτη δήλωσε πως έχει παραδώσει πάνω από 300 από το SUV μοντέλο της, G3, ενώ σχεδιάζει να παραδώσει άγνωστο αριθμό από το sedan της P7, στο β’ εξάμηνο του έτους.

Η Νio σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις του ES8 SUV τον Σεπτέμβριο, και του ET7 sedan το 2022.

Σχεδιάζει, επίσης, να ανοίξει το κατάστημα της στο Όσλο με τίτλο “Nio House”, κατά το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας