Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 18-20 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters που επικαλείται ανώτατο στέλεχος της ευρωτράπεζας.

Ο αξιωματούχος δεν αναφέρει το λόγο της έκτακτης συνεδρίασης, αναφέροντας μόνο στο Reuters πως θα γίνει μια «στρατηγική επισκόπηση» των πολιτικών της ΕΚΤ.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι δεν είναι απαραίτητο πως θα προκύψουν αποφάσεις από την τριήμερη συνδιάσκεψη.

Υπενθυμίζεται πως αύριο αναμένεται η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ε.Σ. της ΕΚΤ, την οποία θα ακολουθήσουν δηλώσεις της διοικήτριας της τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι επενδυτές αναμένουν ενημέρωση για τη στάση της ΕΚΤ για σειρά θεμάτων, όπως το ύψος και τη διάρκεια του εκτάκτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων για την κρίση του κορονοϊού (PEPP), την αντιμετώπιση των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων και τη στάση της κεντρικής τράπεζας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κερδίζει έδαφος η ιδέα της εβδομάδας εργασίας τεσσάρων ημερών
Διεθνή |

Η Ιρλανδία αρχίζει πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας

Η Ιρλανδία εγκαινίασε σήμερα το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα εβδομάδας εργασίας τεσσάρων ημερών. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες και σκοπός του είναι να διαπιστωθούν τα οφέλη και η αποτελεσματικότητα αυτού του είδους εργασίας.

Ημιαγωγοί: Νέα μονάδα παραγωγής στη Σιγκαπούρη από την GlobalFoundries
Διεθνή |

Νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών στη Σιγκαπούρη από την GlobalFoundries

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης και με από κοινού χρηματοδότηση με σταθερούς πελάτες - Πάνω από 4 δισ. δολάρια η επένδυση

Η άλλη όψη της πανδημίας: Και οι πλούσιοι έσονται… πλουσιότεροι
Διεθνή |

Η άλλη όψη της πανδημίας: Και οι πλούσιοι έσονται… πλουσιότεροι

Σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse, παρά την υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε το 2020 και ο πλούτος των νοικοκυριών «αυγάτισε» στα 418,3 τρισ. δολάρια