Ολοκληρώνονται οι ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στον μετασχηματισμό της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο «Sunrise». Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε υψηλόβαθμα στελέχη, σύμφωνα με τον οποίο η υλοποίηση του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας Πειραιώς, με την επωνυμία ΑCT, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Ο ίδιος συνοψίζοντας τους στόχους που υλοποίησε η τράπεζα τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε στα εξής:

– Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ που είναι η μεγαλύτερη από Τράπεζα στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2017

– Στην πρόσφατη έκδοση ομολόγου ΑΤ1, που είναι η πρώτη στην Ελλάδα.

– Στην έκδοση Tier 2 κεφαλαίων το 2019, την πρώτη μετά από μια δεκαετία.

– Στην πρώτη στρατηγική συνεργασία με servicer, τον Όμιλο Intrum

– Στην πώληση των υπηρεσιών αποδοχής καρτών

– Στην πώληση χαρτοφυλακίου δανείων (Amoeba)

– Στη συνθετική τιτλοποίηση

– Στην έκδοση ομολόγου ESG (Environmental, Social, Corporate Governance-Περιβάλλον, Κοινωνίας και Εταιρική Διακυβέρνηση).

– Στη δημιουργία δανείου με κριτήρια ESG

-Στη σύσταση και διάθεση αμοιβαίου κεφαλαίου με κριτήρια ESG

– Στην υιοθέτηση των αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής (υπογραφή Αρχών UNEP FI)

– Στην ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου για τους εργαζομένους της Τράπεζας

Όπως είπε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της τράπεζας, η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί μερίδιο σε χορηγήσεις και καταθέσεις περί το 30%, στον αγροτικό τομέα, στον ψηφιακό τομέα, στη βιώσιμη τραπεζική, ενώ διατηρεί μεγάλο χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ, στην εφαρμογή κριτηρίων ESG στη λειτουργία της, στη μείωση του κόστους.

Μεταξύ άλλων, τόνισε, «η Τράπεζα απαλλαγμένη από το μεγάλο βάρος των NPEs και έχοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων της, εστιάζει στο φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα μετασχηματισμού».

«Αν κάτι επιβεβαιώθηκε κατά την πανδημία, είναι ότι το περιβάλλον μεταβάλλεται και ο μόνος τρόπος να είμαστε ανταγωνιστικοί, είναι να προσαρμοζόμαστε με ταχύτητα και ευελιξία», κατέληξε ο κ. Μεγάλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις