Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με βασικό θέμα την κλιματική αλλαγή και την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και πιστώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στη συνάντηση θα συμμετάσχουν η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλλεν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής εποπτείας του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος, Μαικλ Χσου, καθώς και οι επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορίου Συναλλαγών Εμπορευμάτων, Κινητών Αξιών και Χρηματιστηρίου, και του Γραφείου Χρηματοοικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών.

Πρόκειται για την πρώτη προσωπική συνάντηση του Μπάιντεν με πολλές από τις κορυφαίες ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές του τραπεζικού κλάδου και των χρηματοοικονομικών αγορών, συμπεριλαμβανομένου του Πάουελ.

Ο Μπάιντεν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τρισεκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικές δαπάνες για να πυροδοτήσει μια ισχυρή ανάκαμψη από την ύφεση που προκλήθηκε από κορωνοϊό, που έθεσε εκτός εργασίας εκατομμύρια Αμερικανούς.

Η συνάντηση θα γίνει στο Οβάλ Γραφείο και σύμφωνα με την ανακοίνωση θα περιλαμβάνει “επικαιροποίηση της κατάστασης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των θεσμών της χώρας” και “κάλυψη ρυθμιστικών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοοικονομικού κινδύνου που σχετίζεται με το κλίμα”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή