Κέρδη καταγράφουν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές με τον S&P 500 και τον Nasdaq να καταγράφουν νέα υψηλά ενδοσυνεδριακά. Μάλιστα, χθες ο τεχνολογικός δείκτης είχε κάνει ήδη ένα ακόμη ρεκόρ.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 0,74% ή 249 μονάδες στις 34.123 μονάδες, o Νasdaq κερδίζει 0,8% στις 14.385 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,55% στις 4.265 μονάδες.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου για το πρώτο τρίμηνο του έτους επιβεβαίωσαν την πολύ καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας που αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,4% και όλα δείχνουν πως θα κινηθεί ακόμη ψηλότερα κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Βέβαια, τα στοιχεία για τις αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας απαγοήτευσαν κάπως, καθώς ναι μεν υποχώρησαν δείχνοντας πως το άλμα της περασμένης εβδομάδας ήταν πρόσκαιρο, όμως κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών έδειξαν αύξηση 2,3% το Μάιο μετά την πτώση κατά 1,3% τον Απρίλιο, με το εμπορικό έλλειμμα να αυξάνεται κατά 2,8% στα 88,1 δισ. δολάρια.

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στο κρίσιμο ραντεβού, απόψε, μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και διακομματικής ομάδας Γερουσιαστών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται να επιτευχθεί συμφωνία για την επικύρωση του πακέτου επενδύσεων του κ. Μπάιντεν για την ενίσχυση των υποδομών.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 1,47%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 1,19.

Στην αγορά των commodities, το αργό πετρέλαιο μετά από μέρες συνεχούς ανόδου διορθώνει σήμερα καταγράφοντας μικρή πτώση 0,4% στα 72,8 δολάρια, ενώ ο χρυσός ανεβαίνει οριακά στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street