Η τροχοδρόμηση της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού, συνολικού προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ, την περασμένη εβδομάδα ανοίγει τον δρόμο για την εκκίνηση των έργων υποδομών πρώτης φάσης, ύψους 500 εκατ. ευρώ, που θα ξεδιπλωθεί πλήρως τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος θα είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι με σκοπό να αναδειχθεί ανάδοχος εντός του 2021.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο κ. Δημήτρης Ζωντανός, Chief Planning, Design and Construction Officer για το έργο του Ελληνικού της Lamda Development, κατά το 4οΣυνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC2021. Έκανε μάλιστα λόγο για ένα τεχνικά πρωτοποριακό έργο, το οποίο και είναι «αμιγώς ελληνικό» καθώς σχεδιάζεται και έχει μελετηθεί από ελληνικές εταιρείες.

Έδωσε δε, όλο το περίγραμμα των έργων που θα βγουν στον αέρα το 2021 και το 2022 και τα οποία περιλαμβάνουν το πρώτο κομμάτι του Μητροπολιτικού Πάρκου και τα λιμενικά έργα στην παραλία. Οι κτηριακές αναπτύξεις της πρώτης πενταετίας θα αφορούν σε επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. Τα έργα καλύπτουν όλη την ακτογραμμή και το εμπορικό τμήμα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.Τα πρώτα κτήρια που θα δημοπρατηθούν θα είναι αυτά των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στις υποδομές της πρώτης φάσης περιλαμβάνονται το βασικό οδικό δίκτυο, τα δίκτυα ΟΚΩ, τα ρέματα και σημαντικό κομμάτι του Πάρκου με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε άμεση προτεραιότητα είναι τα ρέματα στα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν πρωτοποριακές μέθοδοι.

Οι κτηριακές αναπτύξεις της πρώτης φάσης αφορούν στο παράκτιο μέτωπο, το οποίο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο ξενοδοχεία, κατοικίες και έναν εμβληματικό ουρανοξύστη (πύργο) με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, οι πρώτες παρεμβάσεις στο ακίνητο, συνολική έκτασης 6,2 εκατ. τ.μ. θα είναι ορατές. Ένα από τα πρώτα έργα που θα φανούν και στους πολίτες και επισκέπτες θα είναι το μίνι πάρκο των 75 στρεμμάτων στην περιοχή όπου βρίσκονται τα διατηρητέα υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, ένα αυτά ήδη ανακατασκευάζεται για να μετατραπεί σε σημείο ενημέρωσης του κοινού για το πρότζεκτ και την ιστορία του χώρου. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η μαρίνα και πολλά έργα υποδομής θα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επίσης, εντός 2021 θα έχει δημοπρατηθεί και το κτήριο στο οποίο, με δωρεά της Lamda, θα στεγαστούν οι Σύλλογοι ΑμεΑ που σήμερα βρίσκονται μεν εντός του ακινήτου αλλά σε διάσπαρτες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη το έργο προχωράει με το μοντέλο BIM, καθώς οι μελετητές απαιτείται να παραδίδουν όλα τα σχέδια σε 3D. Στο μέλλον, θα δημιουργηθεί ένα digitalαποτύπωμα του ακινήτου, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη και πιο αποδοτική λειτουργία του.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Λάμψα – Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου το 2021
Επιχειρήσεις |

Στα 57 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του ομίλου Λάμψα το 2021

Ο Όμιλος Λάμψα, με ναυαρχίδα το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος επηρεάστηκε από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του COVID-19, η οποία κατά τους πρώτους μήνες του έτους προήλθε από τον σημαντικό περιορισμό των ταξιδιών

ΕΣΠΑ – Το νέο πλαίσιο για το ΕΣΠΑ
Επιχειρήσεις |

Οι νέοι θεσμικοί κανόνες για το ΕΣΠΑ

Tο νομοσχέδιο για το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) παρουσίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου

Θετικά οικονομικά μεγέθη για την Ελλάκτωρ το 9μηνο του 2021
Green |

Κέρδη για την Ελλάκτωρ το γ' τρίμηνο, μετά από 6 τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων

Το EBITDA του ομίλου επηρεάστηκε θετικά από τη βελτίωση του κλάδου του Περιβάλλοντος, των ΑΠΕ, των Παραχωρήσεων ενώ αντίστοιχα επηρεάστηκε αρνητικά από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου της Κατασκευής.