Ο Τζεφ Μπέζος βρέθηκε στην Αντίπαρο και να συνέφαγε με τον Έλληνα πρωθυπουργό απολαμβάνοντας τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Ίσως και για να αποφορτίσει την συγκίνηση της σημερινής ημέρας, η οποία σηματοδοτεί και το τέλος του από την εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε, την Amazon…

Ο διεθνής Τύπος είναι γεμάτος με αφιερώματα και μαρτυρίες από ανθρώπους που θυμούνται στιγμές με τον Τζεφ Μπέζος …

Έτσι η 5η Ιουλίου θα μείνει στην ιστορία της εταιρείας, ως η ημέρα που ο Μπέζος παραδίδει τη σκυτάλη της εξουσίας στον 53χρονο Άντι Τζέισι.

Οι προκλήσεις για τον νέο CEO είναι πολλές, και κυρίως συνίστανται στις συγκρίσεις που γίνονται με τον προκάτοχό του.

Κατα τα άλλα, σε ό,τι αφορά την ίδια την εταιρεία δεν φαίνεται να αλλάζουν πολλά…

Ο Τζέισι έχει γαλουχηθεί στην Amazon και πολλές από τις αποφάσεις των τελευταίων ετών κυρίως σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις φέρουν τη δική του σφραγίδα.

Στενός συνεργάτης του Μπέζος ομολογεί ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Τζέισι, αποτελούσε τη «σκιά» του Bezos. Οι δύο τους λειτουργούσαν ως διπλός «διπλός» τέσσερα μάτια και αυτιά σε συναντήσεις.

Ο Μπέζος είναι γνωστός για την ενεργητικότητά του, συχνά σε σημείο υπερινητικότητας, και μερικές φορές είναι επιθετικός και οξύθυμος. Αντιθέτως, ο Τζέισι έχει πιο ήπιους ρυθμούς, αλλά μπορεί να είναι εξίσου έντονος αν το επιβάλουν οι συνθήκες.

Η Τζέισι έχει επίσης την τάση του Μπέζος να ωθεί τους υπαλλήλους να σκέφτονται καλύτερα και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Ο Τζέισι μοιάζει με τον Μπέζος «περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο» ανώτερο στέλεχος της Amazon τονίζουν στενοί συνεργάτες.

Για τα επόμενος 10 χρόνια που θα βρίσκεται στη θέση του CEO της Amazon o Τζέισι θα λάβει 61.000 μετοχές αξίας 214 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζέισι προσλήφθηκε στην Amazon το 1997 και σύντομα χαρακτηρίστηκε ως υποσχόμενο αστέρι από τον Μπέζος. Στη διάρκεια της θητείας του «έτρεξε» με επιτυχία την επικερδή επιχείρηση cloud-computing Amazon Web Services.

O Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της Amazon. Μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας, ο Μπέζος δήλωσε ότι η επίσημη αποχώρησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα γίνει στις 5 Ιουλίου, μια ημερομηνία ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας καθώς είναι η ημέρα ίδρυσης της Amazon το 1994. Σε επιστολή του προς του εργαζόμενους, ο Μπέζος είχε τονίσει ότι θα παραμείνει ως εκτελεστικός πρόεδρος και ότι θα εστιάσει το έργο του στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και πρωτοβουλιών.

Ο Τζέισι βρίσκεται στην Amazon από το 1997, τη χρονιά που η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο. Δημιούργησε από το μηδέν την εταιρεία AWS και έγινε CEO της πλατφόρμας cloud το 2016. Το περιοδικό Insider τον περιέγραψε ως «έναν από τους πιο ισχυρούς ηγέτες όχι μόνο στον τομέα cloud και τεχνολογίας, αλλά σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή