Ανοδικά κινούνται σήμερα τα futures της αμερικανικής αγοράς παραπέμποντας σε βελτίωση του κλίματος μετά τις χθεσινές απώλειες, σαν αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης της ανησυχίας για την πορεία της πανδημίας και τις συνέπειες της στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Έτσι, σήμερα τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 270 μονάδες, τα futures του Nasdaq κερδίζουν 11 μονάδες και τα futures του S&P 500 ανεβαίνουν κατά 22 μονάδες.

Πάντως, σε γενικές γραμμές η αγορά ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων αναζητά κατεύθυνση και περιμένει να διαπιστώσει τη σοβαρότητα που θα πάρει το νέο κύμα του κορωνοϊού λόγω της αυξημένης διασποράς του στελέχους Δέλτα. Τη μεγαλύτερη δε, πίεση θα δεχτούν οι λεγόμενες κυκλικές μετοχές που θα ευνοηθούν περισσότερο από μια δυναμική οικονομική ανάκαμψη, όπως οι μετοχές των ταξιδιωτικών και αεροπορικών εταιρειών.

Σημαντικό πάντως είναι πως, στην αγορά των ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανακάμπτει μετά τις σημαντικές πιέσεις των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα να  βρίσκεται γύρω στο 1,33% κερδίζοντας πάνω από 5,5 μονάδες βάσης. Όσον αφορά το δολάριο συνεχίζει να διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία αυτή την ώρα να βρίσκεται στο 1,186.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο συνεχίζει να ανακάμπτει στα 73,67 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά τουλάχιστον 1,01%, ενώ ο χρυσός ανεβαίνει ελαφρά κατά στα 1.802 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές