Ένα ψηφιακό εργαλείο για τη θωράκιση επιχειρήσεων ή άλλων χώρων συνάθροισης απέναντι στην πανδημία δημιουργεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέσω ειδικού mobile application θα γίνεται ο έλεγχος της εγκυρότητας, γνησιότητας και ακεραιότητας του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα είναι ένα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρηματιών. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως προβλέπεται, από τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους εκπροσώπους και από εξουσιοδοτημένους από αυτούς υπαλλήλους συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ώστε να ελέγχεται μέσω της σάρωσης ενός QR code, κατά πόσο είναι έγκυρο το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 ή η βεβαίωση εμβολιασμού.

Το νέο application θα χρησιμοποιηθεί  σε επιχειρήσεις εστίασης, προβολής κινηματογραφικών ταινιών, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων, λοιπών παραστατικών τεχνών ή κάθε είδους πολιτιστικών ή αθλητικών ή εορταστικών εκδηλώσεων ή εμπορικών εκθέσεων, οι οποίες είτε στεγάζονται ή διοργανώνονται σε κλειστούς χώρους, είτε λειτουργούν ή διοργανώνονται σε υπαίθριους χώρους.

Κατά τη σάρωση του σχετικού κωδικού QR, στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα εμφανίζονται αποκλειστικά το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου και η ένδειξη σχετικά με την εγκυρότητα, γνησιότητα ή ακεραιότητα ή μη του σαρωθέντος πιστοποιητικού ή βεβαίωσης.

Βάσει της τροπολογίας, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ορίζεται ως υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατά τη διενέργεια των ελέγχων με χρήση της ανωτέρω εφαρμογής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας