Ανατροπές στους όρους λειτουργίας των υπαίθριων χώρων διασκέδασης φέρνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία καθορίζει πως σε αυτούς, (κλαμπ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα) θα πρέπει να βρίσκονται μόνον εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Η ΚΥΑ καθορίζει πως οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια, θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι, δηλαδή για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%.

Ως γνωστόν, στους κλειστούς χώρους της εστίασης θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι πελάτες. Είτε είναι κλειστοί είτε ανοιχτοί, σε όλους τους χώρους των καταστημάτων της εστίασης θα επιτρέπονται μόνο καθιστοί πελάτες.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ

Όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα) θα λειτουργούν με 85% πληρότητα και με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Αναλυτικότερα:

• 75% Πληρότητα για χώρους <1000 καθήμενων

• 70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων

• 65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων

• Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους
χώρους

Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του.
Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

Γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους

Σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα ισχύουν τα εξής:

– 80% πληρότητα με ανώτατο όριο 25.000 (τα ανοικτά) και 8.000 (τα κλειστά).

– Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας).

– Λειτουργία γηπέδων με μεικτό τρόπο δεν επιτρέπεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας