Η Uber Freight, η θυγατρική της Uber που διαχειρίζεται οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την εταιρεία Transplace που ειδικεύεται στην ανάπτυξη σχετικού λογισμικού, έναντι του ποσού των 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Transplace προς το παρόν αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου της TPG Capital, η οποία την απέκτησε το 2017. Μέρος της εξαγοράς προβλέπεται να γίνει μέσω προσφοράς κοινών μετοχών της Uber αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με μετρητά.

Πρόκειται για μια σπάνια επιχειρηματική κίνηση της Uber, η οποία ουσιαστικά πέρασε όλο τον περασμένο χρόνο σε προσπάθειες πώλησης των ζημιογόνων τομέων της, δηλαδή τη μονάδα τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης και τη μονάδα ιπτάμενων ταξί. Αντίθετα, η εταιρεία φαινόταν διατεθειμένη να επενδύσει σημαντικά ποσά στην θυγατρική Uber Eats, στην απόκτηση της Drizly (μιας εταιρείας παράδοσης αλκοολούχων) και στην απόκτηση της υπηρεσίας παράδοσης φαγητού Postmates.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της Uber Freight, Λάιορ Ρον, πρόκειται για μία συμφωνία που αποτελεί συνέχεια του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας, το οποίο είναι να φέρει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον συγκεκριμένο τομέα. Η Transplace κατασκευάζει λογισμικό που βοηθά της επιχειρήσεις να διαχειριστούν την εφοδιαστική αλυσίδα τους σε ότι αφορά την παράδοση των εμπορευμάτων.

Η Transplace υποστηρίζει ότι λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες λογισμικού διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας στον κόσμο. Η Uber Freight, ξεχωριστό τμήμα της Uber, προσφέρει παρεμφερή εργαλεία λογισμικού για διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και παραδόσεων εμπορευμάτων. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Uber Freight διαθέτει 70.000 μεταφορείς στο δίκτυό της που μπορούν να μεταφέρουν οποιοδήποτε εμπόρευμα για λογαριασμό επιχειρήσεων.

Η θυγατρική της Uber είχε έσοδα ύψους 301 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το α’ τρίμηνο του έτους, αυξημένα κατά 51% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Παρά την ισχυρή ανάπτυξη, η Uber Freight συνεισφέρει μικρό μέρος στα έσοδα της μητρικής Uber ο κύριος όγκος των οποίων έρχεται από τον διαμοιρασμό μεταφορών και τις παραδόσεις φαγητού.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα γίνει κατόπιν έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή