Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι νομοθετικές εκκρεμότητες που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο, «οι επενδύσεις και οι εξαγωγές κινούνται ήδη σε επίπεδα προ κρίσης. Και όλα αυτά πριν πέσουν ακόμα στην πραγματική οικονομία οι σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Πρόσθεσε ωστόσο ο πρωθυπουργός ότι «η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος – πριν τις σύντομες καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής- θα κλείσει την Παρασκευή με την ολοκλήρωση των νομοθετικών εκκρεμοτήτων που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης».

Διαβάστε επίσης: ΤτΕ: Έως 10% η αύξηση του ΑΕΠ από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες υπεγράφη στις Βρυξέλλες η Συμφωνία Χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αφορά στις ενισχύσεις ύψους 17,8 δισ. ευρώ που έχει αιτηθεί η Ελλάδα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η συμφωνία αφορά στα πρώτα 13.515.279.418 ευρώ, καθώς η διάθεση των υπολοίπων ενισχύσεων προβλέπεται στον σχετικό κανονισμό ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την προβλεπόμενη αναθεώρηση του 2023.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας της υπογραφής της σύμβασης δανείων, που έχει επίσης οριστικοποιηθεί και αφορά δάνεια πολύ χαμηλού επιτοκίου αξίας 12.727.538.920 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία