Το Netflix θα απαιτεί από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν στις αμερικανικές παραγωγές του, όπως και σε ορισμένα στελέχη συνεργείων, να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, το Netflix θα γίνει ο πρώτος σημαντικός παραγωγός τηλεοπτικών σειρών και ταινιών που θα ενσωματώσει την πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλες τις παραγωγές της.

Η υποχρέωση αυτή θα περιλαμβάνει το σύνολο των ηθοποιών καθώς και τα μέλη των συνεργείων εκείνα τα οποία έρχονται σε επαφή με τους ηθοποιούς, δηλαδή τους εργαζόμενους που ανήκουν στη λεγόμενη Ζώνη Α, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Οι εξαιρέσεις στη νέα πολιτική του Netflix θα είναι ελάχιστες και θα αφορούν μόνο ιατρικούς, θρησκευτικούς ή λόγους ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ και τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία που υιοθέτησαν τα συνδικάτα του Χόλυγουντ ουσιαστικά άνοιξαν τον δρόμο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές μόλις την Τετάρτη υιοθέτησαν την προτροπή των CDC ώστε οι πλήρως εμβολιασμένοι να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε περιοχές υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης του κορωνοϊού. Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν πολιτείες όπως της Καλιφόρνια και την Γεωργίας, περιοχές όπου πραγματοποιούνται πολλές από τις αμερικανικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Ανάλογη πολιτική ακολουθούν και άλλες μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης της Google. Μόλις χθες ο κολοσσός του Διαδικτύου ανακοίνωσε ότι η επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία του θα γίνει τελικά μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, ενώ άπαντες θα πρέπει προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ανάλογα μέτρα έχει ανακοινώσει και η Facebook, ενώ η Apple φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της τηλεργασίας και αναβολής της επιστροφής των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Όλα αυτά ενώ σήμερα αναμένεται ο Πρόεδρος Μπάιντεν να ανακοινώσει και επίσημα ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι, για να επιστρέψουν στην εργασία τους, θα πρέπει είναι είτε εμβολιασμένοι είτε να κάνουν σε τακτά διαστήματα τεστ κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία