Η Amazon θα πρέπει να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει το σύστημα αποθήκευσης και διανομής στο επόμενο διάστημα. Η εκτίμηση αυτή άσκησε πίεση στις μετοχές της εταιρείας που υποχώρησαν 7% την Παρασκευή, μετά και την πρόβλεψη της για χαμηλότερη αύξηση πωλήσεων.

Η εταιρεία δίνει αγώνα δρόμου για να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση, παρόλο που οι καταναλωτές επισκέπτονται τα φυσικά καταστήματα και η λιανική αγορά επιστρέφει στα επίπεδα πωλήσεων προ lockdown.

Πέρυσι, η Amazon απομάκρυνε τα εμπορεύματα από τις αποθήκες για εβδομάδες, καθώς αντιμετώπιζε ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε επαρκείς χώρους, ώστε να εκπληρώσει με ασφάλεια την αποστολή των προϊόντων.

«Η Amazon εξαντλεί τους διαθέσιμους χώρους της, εξαντλούνται και οι εργαζόμενοι που απασχολεί», τόνισε η Αντρέα Λι, αντιπρόεδρος στην εταιρεία βελτιστοποίησης ηλεκτρονικού εμπορίου Ideoclick, η οποία παλαιότερα εργαζόταν στην Amazon.

Παρόλο που η εταιρεία σχεδόν διπλασίασε τις αποθήκες και το δίκτυο μεταφορών της τους προηγούμενους 18 μήνες, είναι υποχρεωμένη να προβεί σε νέες σημαντικές επενδύσεις το επόμενο διάστημα, ενώ θα απαιτηθεί επιπλέον κόστος για την πρόσληψη και την κατάρτιση νέου προσωπικού.

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας ανάγκασε την Amazon να αυξήσει τους μισθούς πρόσφατα και να καθιερώσει μπόνους πρόσληψης για να προσελκύσει εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίοι πλέουν ανέρχονται σε 1.335.000 άτομα!

Η Amazon στοχεύει επίσης να επαναφέρει τον στόχο της για prime παραδόσεις εντός μίας ημέρας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός πολυετούς επενδυτικού κύκλου για εμάς», δήλωσε ο CFO Μπράιαν Ολσάβσκι την Πέμπτη.

Η Amazon σχεδιάζει να προσθέσει 517 νέες εγκαταστάσεις στην παγκόσμια υποδομή διανομής της τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων εφοδιαστικής MWPVL International. Πρόκειται για συνολική επιφάνεια περίπου 53 εκατ. τετραγωνικών μέτρων που θα προστεθούν στα 120 εκατομμύρια που ήδη διαθέτει.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΕΕ – Πρόταση για βιώσιμη αλίευση σε Μεσόγειο και Εύξεινο Πόντο
Διεθνή |

Πρόταση Κομισιόν για βιώσιμη αλίευση σε Μεσόγειο και Εύξεινο Πόντο

Η πρόταση προωθεί τη βιώσιμη διαχείριση των αποθεμάτων ιχθύων στη Μεσόγειο και στον Εύξεινο Πόντο και υλοποιεί τις πολιτικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στη δήλωση MedFish4Ever και στη δήλωση της Σόφιας

Έγγραφα της ΕΚΤ φέρνουν πιο κοντά την αύξηση των επιτοκίων
Διεθνή |

Όλο και πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων - Τι δείχνουν έγγραφα της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι θα πιάσει τον στόχο του 2% στον πληθωρισμό νωρίτερα, σύμφωνα με μη δημοσιευμένα εσωτερικά έγγραφα, που περιήλθαν σε γνώση των Financial Times που αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι σε τροχιά αύξησης επιτοκίων από το 2023.