Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές , με τον τόνο να δίνουν επιχειρηματικές συμφωνίες, εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά και η ανάκαμψη των ασιατικών αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,59% και έκλεισε στις 464.45 μονάδες, επίπεδα ρεκόρ, με τους κλάδους των λιανικών πωλήσεων και της τεχνολογίας να ηγούνται των κερδών.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,7% υψηλότερα στις 7.081,72  μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,16 % στις 15.568,73 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,96% υψηλότερα στις 6.675,9 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 25.351,6 μονάδες

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας Maggit άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, καθώς εκτινάχθηκε στο 56,7%, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής  Parker-Hannifin ότι έχει συμφωνήσει να την εξαγοράσει έναντι τιμήματος 8,76 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Sanne Group σημείωσε άνοδο 7,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να λάβει προσφορά εξαγοράς από τον επενδυτή κεφαλαίων Apex Group.

Η γερμανική εταιρεία ακινήτων Vonovia σημείωσε αύξηση 2,2%, καθώς προχωράει στην εξαγορά της ανταγωνίστριας εταιρείας Deutsche Wohnen με αρχική προσφορά αξίας 19,1 δισ. ευρώ

Ο όμιλος Axa, ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη, κατέγραψε κέρδη 4,2%, καθώς ανακοίνωσε άνοδο 180% στο καθαρό εισόδημα του πρώτου εξαμήνου.

H μετοχή του γερμανικού αντιπάλου της Axa, Allianz σημείωσε πτώση 7,8%, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για τις πρακτικές του hedge fund του ασφαλιστικού κολοσσού

H μετοχή της  HSBC, σημείωσε πτώση 0,3%, παρόλου που η εταιρεία ανακοίνωσε διπλασιασμό των προ φόρνω κερδών της για το πρώτο εξάμηνο.

Οι περισσότερες από τις μισές εταιρείες του πανευρωπαϊκού STOXX 600  έχουν ανακοινώσει έως τώρα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, με το 67% να έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις για κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv IBES.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης