Υψηλό τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ «έπιασε» σήμερα η στερλίνα διευρύνοντας τα χθεσινά της κέρδη στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία χθες έστειλε μήνυμα σύσφιξης της πολιτικής νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πραγματικά, αν και το συμβούλιο της BoE ψήφισε χθες κατά πλειοψηφία (και όχι ομόφωνα!) υπέρ της διατήρησης της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής και της διατήρησης στο ακέραιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων, επεσήμανε πως μια «μετριοπαθής σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής» εντός της τριετούς περιόδου προβλέψεων είναι πιθανόν να είναι αναγκαία.

Πάντως, οι αναλυτές σε εκτιμήσεις τους υποστήριξαν πως ναι μεν η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως και η ΕΚΤ, θα οδεύουν σταδιακά προς αλλαγή πολιτικής, όμως αυτό δεν θα γίνει τόσο σύντομα και πιθανότατα όχι πριν τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, η  εξέλιξη αυτή ήρθε να ενδυναμώσει την ανοδική τροχιά που είχε πάρει ήδη η στερλίνα. Είναι χαρακτηριστικό πως το βρετανικό νόμισμα καταγράφει από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των διεθνών νομισμάτων, τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η πανδημία στη Βρετανία δείχνει να καταλαγιάζει. Τα κρούσματα βέβαια παραμένουν ψηλά, όμως παρουσιάζουν μια ελπιδοφόρα κάμψη.

Σήμερα, έναντι του ευρώ η στερλίνα ανέβηκε έως και στα 84,795 ανά ευρώ μετρώντας εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 0,5%, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το Μάιο και νέο υψηλό τεσσάρων μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές