«Και η οικονομία καίγεται» είναι ο τίτλος του σχολίου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στην Τουρκία. Η εφημερίδα γράφει: «Όποιος δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κλιματική αλλαγή έχει χάσει έτσι κι αλλιώς. Αλλά τα κράτη που το παίρνουν σοβαρά πρέπει να προετοιμαστούν καλύτερα και να προστατεύσουν τόσο τους ανθρώπους τους όσο και την οικονομία. Πάρτε ως παράδειγμα την Τουρκία: Η αναδυόμενη αυτή οικονομία, που μαστίζεται καθημερινά από εξωτερικές και εσωτερικές κρίσεις, δεν έχει την πολυτέλεια να εκθέσει τις εγχώριες ξενοδοχειακές της εγκαταστάσεις σε μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά εν μέσω της υψηλής τουριστικής περιόδου. Όμως ούτε ο Ερντογάν ούτε κανένας άλλος μπορεί να αποτρέψει τις δασικές πυρκαγιές».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Το γεγονός ότι η Τουρκία – διπλάσια από τη Γερμανία και με πυκνά δάση – δεν διαθέτει ούτε καν λειτουργική μονάδα πυρόσβεσης, είναι κάτι παραπάνω από αμέλεια όσον αφορά την επιβίωση ανθρώπων και ζώων καθώς και την εύθραυστη οικονομία. Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι αρκετή. Τα κράτη και οι κυβερνήσεις πρέπει όχι μόνο να αναγνωρίσουν την κλιματική αλλαγή, αλλά και να προστατεύσουν την εγχώρια οικονομία από αυτήν. Ειδικότερα, οι αναδυόμενες οικονομίες πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να προστατεύονται από τέτοιους κινδύνους. Οι οικονομίες τους είναι πιο ευπρόσβλητες, οι επενδυτές αποσύρουν τα κεφάλαιά τους σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος και οι παραθεριστές βρίσκουν άλλο προορισμό. Αυτό βλάπτει τα αναδυόμενα κράτη. Τα αντιπλημμυρικά έργα ή τα πυροσβεστικά αεροπλάνα είναι ακριβά, αλλά η ζημιά αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας