Η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η οποία καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων της από το φθινόπωρο, έγινε σήμερα η United Airlines.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως όλο το ενεργό προσωπικό θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο έως τις 25 Οκτωβρίου ή μέχρι πέντε εβδομάδες αφότου η αμερικανική υπηρεσία του FDA δώσει πλήρη άδεια χορήγησης σε κάποιο από τα εμβόλια. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που θα αποδείξουν πως έχουν εμβολιαστεί πλήρως νωρίτερα, ήτοι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μπόνους ένα ακόμη ημερομίσθιο.

Η απόφαση αφορά τους 67.000 ενεργούς εργαζομένους της United στις ΗΠΑ, ήτοι δηλαδή πάνω από τα τρία τέταρτα του συνολικού προσωπικού της αεροπορικής. Δεν αφορά, όμως, το υπόλοιπο διεθνές προσωπικό που εργάζεται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς θα συμβεί με τους εργαζομένους, οι οποίοι ενδεχομένως θα αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Γνωρίζουμε πως κάποιοι από σας θα διαφωνήσουν με την απόφαση αυτή που απαιτεί εμβολιασμό όλων των εργαζομένων, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη για εσάς και τους συναδέλφους σας από το να διασφαλίσουμε την ασφάλεια σας, όταν βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας. Και τα στοιχεία είναι ολοκάθαρα: όλοι είναι πιο ασφαλείς, όταν όλοι είναι εμβολιασμένοι» ανάφεραν χαρακτηριστικά, σε εσωτερικό σημείωμα τους προς όλο το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος Σκοτ Κίρμπι και ο πρόεδρος Μπρετ Χαρτ.

Σημειωτέον πως ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των πιλότων που «τρέχει» από το Μάιο με επιπλέον οικονομικά κίνητρα, δείχνει απόδοση της τάξεως του 90%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή