Tην παραίτησή του ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, υποκύπτοντας τελικά στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε να αποχωρήσει από τη θέση του μετά από την εμπλοκή του σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η αποχώρηση του θα γίνει σε δύο εβδομάδες, οπότε θα τον αντικαταστήσει η 62χρονη αντι-κυβερνήτης Χότσουλ, που θα γίνει με τον τρόπο αυτό και η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος, όπως και οι δικηγόροι του συνέχισαν να αρνούνται τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του, αν και παραδέχτηκε πως ενδεχομένως να … ξεπέρασε κάποια όρια. Ωστόσο, οι κλοιός γύρω από τον Κυβερνήτη είχε πλέον σφίξει επικίνδυνα, μετά και την προ ημερών έκδοση έκθεσης από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, στην οποία διαπιστωνόταν πως είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τωρινά αλλά και πρώην στελέχη του γραφείου του.

Συνολικά 11 γυναίκες περιλαμβάνονταν στην έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα, από τις οποίες ο Κουόμο αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για οποιαδήποτε πιθανή προσβολή, χωρίς όμως να παραδεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.

Εξάλλου, η… δράση του 63χρονου πολιτικού είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο και στα τοπικά εισαγγελικά γραφεία σε πέντε ακόμη κομητείες της πολιτείας, καθώς στα γραφεία τους κατέφταναν βροχή καταγγελιών για… ενοχλητικές αγκαλιές, φιλιά,  αγγίγματα και παράτυπες προσκλήσεις.

Το όλο θέμα έχει φέρει σε δύσκολη θέση το Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει ο Κουόμο και για το λόγο αυτό σωρεία ανώτατων στελεχών της παράταξης, όπως και ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είχαν παροτρύνει τον Κυβερνήτη να παραιτηθεί, όπως και τελικά έκανε. Πρόκειται δε, για μια ανώμαλη προσγείωση για τον πάλαι ποτέ εξαιρετικά δημοφιλή πολιτικό, ο οποίος κέρδισε επιπλέον πόντους πέρυσι με την αποτελεσματική –όπως θεωρήθηκε- διαχείριση της πανδημίας από την πολιτεία.

Ο Κουόμο ήταν παντρεμένος με την Κέρυ Κέννεντυ, κόρη του υπουργού Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Κέννεντυ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί, όπως και ο αδελφός του πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντυ, το 1968 και μαζί έχουν τρεις κόρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης