Το έλλειμμα εργαζομένων με τις δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, έχει οδηγήσει αύξηση μισθών, με πολλές επιχειρήσεις να δίνουν κίνητρα για να προσελκύσουν εργαζόμενους.
Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που κατεγράφη στα φαστ φουντ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Black Box Intelligence και Snagajob, το μέσο ωρομίσθιο για τους εργαζόμενους στα εστιατόρια γρήγορου φαγητού αυξήθηκε κατά 10% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι.

Το πρώτο τρίμηνο, η αύξηση ήταν 4,1%.

Πολλές βιομηχανίες δυσκολεύονται να βρουν αρκετούς πρόθυμους εργαζομένους καθώς η ζήτηση ανακάμπτει, αλλά τα εστιατόρια έχουν δεχθεί μεγάλες πιέσεις από τις εργασιακές προκλήσεις .

Το ποσοστό ανεργίας του Ιουλίου ήταν 8,4% για χώρους φαγητού και ποτού, από 5,9% πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας. Τα δεδομένα της Black Box έδειξαν ότι τα εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης λειτουργούν με 6,2 λιγότερους υπαλλήλους στις κουζίνες και 2,8 λιγότερους στο μπροστινό μέρος του σπιτιού από ό, τι το 2019.

Οι εργαζόμενοι σε φαστ φουντ δεν είναι οι μόνοι που βλέπουν υψηλότερες αμοιβές. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι μάγειρες για εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης πληρώθηκαν 6% περισσότερο το δεύτερο τρίμηνο, σχεδόν 3% υψηλότερα από την αύξηση των μισθών τους το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή