Τη χρηματοδότηση και κατασκευή του αρδευτικού έργου του Ερυθροπόταμου, το οποίο είχε μπλοκάρει επί 16 χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, συνοδευόμενος  από τους γ.γ του ΥπΑΑΤ κ. Χριστιάννα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Το έργο χρηματοδοτείται με 10 εκατ. ευρώ καλύπτει τις ανάγκες άρδευσης 35.000 στρεμμάτων και από το σύγχρονο δίκτυο των 135.000 μέτρων που θα αναπτυχθεί θα επωφεληθούν 5.000 αγρότες.

Ο κ. Λιβανός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην περιοχή και κυρίως για το γεγονός ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υλοποίηση ενός έργου που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων  για περισσότερα από 16 χρόνια.

«Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει τις εργασίες ο ανάδοχος για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο,  το οποίο θα αρδεύσει 35 χιλιάδες στρέμματα της περιοχής σας. Θα καλύψει μια ζώνη 135 χιλιάδες μέτρων εκσυγχρονισμένου δικτύου και θα ωφελήσει σχεδόν 5000 αγρότες και παραγωγούς» είπε ο ΥΠΑΑΤ και πρόσθεσε: «Πρόκειται για  ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έχει μπει στην τελική  ευθεία και εύχομαι σύντομα να έρθουμε και να το να το εγκαινιάσουμε».

Ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τους πολίτες και τους παραγωγούς της περιοχής για την υπομονή που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τους  γ.γ ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο οποίος με την εμπειρία του βοήθησε να ξεμπλοκάρει το έργο και  κ. Κ. Μπαγινέτα, ο οποίος ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία.

Ο κ. Παπαγιαννίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μεσαία έργα που κάνει το υπουργείο. Και αυτό, όπως είπε, «διότι  το υφιστάμενο έργο είναι 30 χρόνων, είναι δυστυχώς μιας παλιάς τεχνολογίας  δηλ. είναι με σωλήνες σιδερένιους χαλύβδινους, οι οποίοι δεν είχανε τότε την προβλεπόμενη αντιπλεγματική και αντιδιαβρωτική προστασία και έτσι παθαίνουν συνεχώς ζημιές και έχουν προβλήματα και υπάρχει μεγάλη σπατάλη νερού, ενώ τώρα το σύγχρονο θα είναι με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς που είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη».

Ο Δήμαρχος  Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη στιγμή και μεγάλη μέρα για το Δήμο Διδυμοτείχου  και τους αγρότες της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω και να καλωσορίσω τον Υπουργό που ήρθε να ανακοινώσει από δω αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο πέρα από την εξυπηρέτηση που θα κάνει ως προς τις ανάγκες των αγροτών, θα φέρει και πλούτο και βοήθεια προς το περιβάλλον από την ώρα που δεν θα  υπάρχει και κατάχρηση του ύδατος. Πρόκειται για ένα  πολύ σημαντικό  έργο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO