Ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, αναφέρθηκε καταρχήν στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα δήμο με χιλιάδες χρόνια ιστορία και με ανάλογη πολιτιστική κληρονομιά σε επίπεδο αρχαιολογικών μνημείων.

Ωστόσο, όπως τόνισε πολλά από αυτά τα αρχαιολογικά μνημεία δεν είναι ευρέως γνωστά καθώς πριν παρουσιαστούν στο κοινό πρέπει να υπάρξει μία προεργασία με άλλους φορείς, όπως το υπουργείο Πολιτισμού στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σημείωσε δε ότι «ο Άλιμος είναι ένας όμορφος αλλά όχι τόσο διαφημισμένος δήμος».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο δήμος Αλίμου «θέλει κομμάτι από την ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας», άλλωστε όπως είπε ο δήμος διαθέτει καθαρή θάλασσα σε απόσταση μόλις δεκαπέντε λεπτών από το κέντρο της Αθήνας, «έρχονται τουρίστες και δεν το πιστεύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Για την ανακύκλωση και την ευρύτερη πράσινη μετάβαση είπε ότι είναι το «μεγάλο στοίχημα». Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι όλος ο φωτισμός του δήμου έχει μεταπέσει σε τεχνολογία LED ήδη από το 2020 επιτυγχάνοντας έγκαιρα τις σχετικές προβλέψεις του συμφώνου των δημάρχων.

Άλλο μεγάλο θέμα είναι τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους. Ο κ. Κονδύλης μίλησε για την καθιέρωση των καφέ κάδων για τα οργανικά απόβλητα που γίνονται λίπασμα, αλλά και την αναγκαιότητα χρήσης ειδικών απορριμματοφόρων. Επίσης, υπενθύμισε την αναγκαιότητα ενημέρωσης των πολιτών για τη σωστή ανάπτυξη του δικτύου.

Κατέληξε δε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στη χρήση του μπλε και καφέ κάδου καθώς η χωματερή έχει φτάσει στο «και δέκα», άρα πρέπει να κατανοήσει ο πολίτης την κατάσταση.

Χαρακτήρισε «πυροκροτητή» την επένδυση στο Ελληνικό όπως και την αντίστοιχη ανάπλαση της μαρίνας του Αλίμου. Είπε ότι απαιτείται προγραμματισμός για την αξιοποίηση από πλευράς δήμων των έργων, ενώ χαρακτήρισε στοίχημα τα ακίνητα που «θα πάρουμε από την ανάπλαση του Ελληνικού». Αναφέρθηκε μάλιστα στη δημιουργία πινακοθήκης για την περαιτέρω προσέλκυση τουριστών.

Χαρακτήρισε τον Άλιμο «φιλικό στον χρήστη», ειδικά με τις ράμπες που φτιάχτηκαν αλλά επισήμανε και την ανάγκη συνεργασίας των πολιτών, καθώς υπάρχει διαρκές κυνήγι όσων «κανιβαλίζουν το δημόσιο χώρο». Αναφέρθηκε ότι πρόκειται για «μία φιλική πόλη, με χώρους πρασίνου, μικρά πάρκα και καλό φωτισμό» αλλά υπάρχει ανάγκη για συνεχείς παρεμβάσεις και διαρκή συντήρηση ενώ αναφέρθηκε και στην ακύρωση του προγράμματος ενοικίασης ποδηλάτων λόγω βανδαλισμών.

Τέλος, είπε ότι σήμερα υπάρχει καλύτερη συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με το δίδυμο Θεοδωρικάκου-Λιβάνιου στο υπουργείο Εσωτερικών. Η νέα πολιτική ηγεσία, είπε, κινείται στο ίδιο μονοπάτι και επισήμανε ότι θα πρέπει να προχωράνε γρήγορα οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων και να επιταχυνθούν οι χρηματοδοτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Συνεντεύξεις