Στην ψηφιακή εποχή, όλες και όλοι επιζητούν άριστη συνδεσιμότητα, όπου και αν βρίσκονται. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, οι μισοί ευρωπαίοι πολίτες που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο ταξίδεψαν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. την τελευταία διετία, παρά την πανδημία του COVID-19. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 33% των ατόμων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό δήλωσαν ότι η ποιότητα των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν έχει γι’ αυτούς καθοριστική σημασία. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να επωφελούνται από την ίδια ποιότητα υπηρεσιών, όπως και στη χώρα τους. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο πάροχος κινητής τους δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ταχύτητες 5G στο κινητό, δεν θα συμβιβάζονταν εύκολα με κάτι λιγότερο για το Roaming τους.

Η COSMOTE, απαντώντας στις παραπάνω ανάγκες, γίνεται ο πρώτος πάροχος κινητής τηλεφωνίας, που έχει προχωρήσει ήδη σε συμφωνίες με ξένα δίκτυα 34 χωρών για να απολαμβάνουν οι συνδρομητές της ταχύτητες 5G Roaming. Ο κατάλογος των χωρών με τα συνεργαζόμενα δίκτυα αυξάνεται συνεχώς, με τελευταία προσθήκη, την Τσεχία και τις Φιλιππίνες, στις 30/09. Παράλληλα, η COSMOTE έχει συνάψει συνεργασίες με δίκτυα 35 χωρών, ώστε όταν οι συνδρομητές τους επισκέπτονται τη χώρα μας να έχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G, το μεγαλύτερο δίκτυο πέμπτης γενιάς στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, το 5G Roaming γίνεται πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό και καθιστά τη χώρα μας κορυφαίο προορισμό για όσους επιθυμούν να είναι online, να ψυχαγωγούνται ή να εργάζονται ξέγνοιαστα, απολαμβάνοντας μοναδική εμπειρία πλοήγησης με ταχύτητες 5G.

Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές COSMOTE, που χρησιμοποιούν το 5G δίκτυο στην Ελλάδα και ταξιδεύουν σε Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Ν. Κορέα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες και Φιλανδία έχουν τη δυνατότητα περιαγωγής μέσω του τοπικού 5G δικτύου.

Επιπρόσθετα, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα μπορούν να αξιοποιήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTΕ 5G, του μεγαλύτερου 5G δικτύου στη χώρα, με πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 50%, από τις εξής 35 χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ν. Κορέα, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Παρθένους Νήσους (Η.Π.Α.), Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Φιλιππίνες και Φιλανδία.

Πρόσβαση στο 5G Roaming έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή), που διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή συγκεκριμένων κατασκευαστών στις παραπάνω χώρες. Στις εν λόγω χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συνδρομητές της COSMOTE απολαμβάνουν 5G Roaming χωρίς επιπλέον χρεώσεις, καθώς αξιοποιούν τις παροχές του προγράμματος που διαθέτουν στην Ελλάδα. Για τις χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε., μπορούν να ενεργοποιούν την υπηρεσία COSMOTE Travel Pass και να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα που έχουν στην Ελλάδα, με μία ημερήσια χρέωση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ελληνικός Χρυσός – Αναστέλλει τη λειτουργία των μεταλλείων στις Μαύρες Πέτρες
Επιχειρήσεις |

Ελληνικός Χρυσός: Αναστέλλει τη λειτουργία των μεταλλείων στις Μαύρες Πέτρες

Έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα αργύρου, μόλυβδου και ψευδάργυρου, σύμφωνα με ανακοινώσεις του προέδρου Χρ. Μπαλάσκα. Συσσωρευμένες ζημιές 500 εκ. ευρώ. Εκτιμήσεις για τραπεζική χρηματοδότηση και στρατηγικό επενδυτή στο πρώτο τρίμηνο του 2022 στη θυγατρική της Eldorado Gold

ΕΛΣΤΑΤ – Αυξήθηκε 14,4% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων λιανικής
Επιχειρήσεις |

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 14,4% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων λιανικής

Με βάση τα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο ανήλθε σε 2,72 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,4% σε σχέση με τον Αύγουστο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 2,38 δισ. ευρώ και μείωση 13,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 3,15 δισ. ευρώ.