Εντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών άνθρακα στην Κίνα, ενόψει του χειμώνα, οι οποίοι πλέον αναζητούν τρόπους για να καλύψουν τις ελλείψεις στην προσφορά και να περιορίσουν τις αυξήσεις των τιμών.

Ο Σύνδεσμος Μεταφοράς και Διανομής Άνθρακα της Κίνας ανακοίνωσε ότι η κρατική China Energy Investment Corp συναντήθηκε με αρκετούς άλλους κορυφαίους παραγωγούς για να συζητήσουν τρόπους εγγύησης των χειμερινών προμηθειών ρεύματος.

Ο Σύνδεσμος ανέφερε ότι οι αυξανόμενες τιμές της αγοράς είχαν πιέσει τους αγοραστές, αλλά οι προμηθευτές αντιμετώπιζαν επίσης «δυσκολίες λειτουργίας» καθώς προσπαθούσαν να εκπληρώσουν τις συμβεβλημένες παραδόσεις με έκπτωση.

Με τη ζήτηση άνθρακα να αυξάνεται καθώς μειώνονται οι θερμοκρασίες, ο κρατικός οργανισμός σχεδιασμού της Κίνας δήλωσε την Τρίτη ότι θα στείλει ερευνητές στις περιοχές για να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα σταθεροποίησης της προσφοράς και των τιμών εφαρμόστηκαν σωστά.

Οι εταιρείες συμφώνησαν να προχωρήσουν από την άποψη της διατήρησης της σταθερότητας και θα κάνουν ό, τι μπορούν για να ανταποκριθούν στις «κοινωνικές ευθύνες» τους το χειμώνα, ανέφερε η ένωση.

Στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που στοχεύουν στη διασφάλιση των χειμερινών προμηθειών, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης επιτρέπει επίσης στα ορυχεία να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα.

Για να διασφαλιστεί ότι ο άνθρακας παραδίδεται σε περιοχές που τον χρειάζονται περισσότερο, οι παραγωγοί και οι αγοραστές από τις βορειοανατολικές περιοχές της Κίνας που εξαρτώνται από τον άνθρακα συγκεντρώθηκαν στο Πεκίνο το Σάββατο για να κλείσουν τις συμβάσεις προμήθειας για το χειμώνα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή