Ο Λευκός Οίκος πιέζει τις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να επιβάλουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Τζέφρι Ζάιεντς, επικοινώνησε με διευθυντικά στελέχη των American Airlines, Delta Air Lines και Southwest Airlines χθες Πέμπτη ζητώντας τους να διασφαλίσουν ότι κινούνται γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρεται.

Ορισμένα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να μεταθέσει για μετά την περίοδο των αυξημένων ταξιδιών το χρονικό όριο που υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα.

Ο Ζάιεντς ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες «να δράσουν νωρίτερα, για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλή υλοποίηση της απόφασης», ανέφεραν πηγές, και επικαλέστηκε United Airlines που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Αύγουστο.

Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες επιβεβαίωσαν την επικοινωνία, ωστόσο αρνήθηκαν να μπουν σε λεπτομέρειες, ενώ από την πλευρά του αμερικανού αξιωματούχου δεν έγινε κανένα σχόλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής