Οι πωλήσεις του γαλλικού οίκου πολυτελών προϊόντων LVMH στο τμήμα μόδας και δερμάτινων ειδών αυξήθηκαν κατά 38% και έφτασαν τα 7,4 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Το brand της Louis Vuitton συνέχισε να καταγράφει μεγάλη ζήτηση στις ΗΠΑ και την Κίνα, με τριμηνιαία έσοδα στα 15,5 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 15 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την πορεία του ομίλου στην τεράστια κινεζική αγορά, παραμένουν κάποια «θολά» σημεία. Η μετοχή της περίφημης βότκας Belvedere μειώθηκε κατά 9% από τότε που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε δράση για την «υπερβολική» νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη χώρα, στα μέσα Αυγούστου. Οι αποτιμήσεις έχουν μειωθεί σε ολόκληρο τον τομέα, ο οποίος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κινεζικές δαπάνες μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Σε επικοινωνία της με επενδυτές, η διοίκηση της LVMH δήλωσε ότι η νέα εστίαση του Πεκίνου στην ανακατανομή του πλούτου δεν είναι απαραίτητα κακό για τους καλοπληρωμένους καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα της αρεσκείας τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS, έως και το 80% των πωλήσεων πολυτελών ειδών στην Κίνα προέρχονται από τη μεσαία τάξη και όχι από τους πάμπλουτους αγοραστές. Εάν ο πλούτος μοιραστεί πιο δίκαια, μπορεί αυτή η κατηγορία πολιτών να έχει περισσότερη καταναλωτική δύναμη.

Ωστόσο ενα σημάδι ότι και στην Κίνα η κατανάλωση εισέρχεται σε δύσκολη εποχή προήλθε από το τμήμα ρολογιών και κοσμημάτων της LVMH, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019 – από 9% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο. Η ζήτηση για την ακριβή μάρκα κοσμημάτων Bulgari ήταν πολύ χαμηλή στην Ασία. Η Tiffany & Co., την οποία αγόρασε η LVMH έναντι 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, ήταν επίσης ελαφρώς ασθενέστερη στην Κίνα όλο τον Αύγουστο.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο επειδή ορισμένα μέρη της χώρας ήταν και πάλι σε lockdown μετά από μια έξαρση των κρουσμάτων Covid-19. Ή, θα μπορούσε να είναι ένα πολύ πρώιμο σημάδι ότι οι πλουσιότεροι καταναλωτές της Κίνας είναι επιφυλακτικοί να κάνουν μεγάλες αγορές αυτή τη στιγμή.

Οι μετοχές της LVMH διαπραγματεύονται τώρα με περίπου 28 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, λιγότερο από τις 32, που ήταν πριν την ομιλία του Τζινπίνγκ. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις επιπτώσεις των τελευταίων αλλαγών της πολιτικής του Πεκίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή