Στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας της OceanPal Inc., η οποία θα λειτουργήσει ως εταιρεία χαρτοφυλακίου με τρία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που αποσπώνται (spin-off) από τον στόλο της Diana Shipping, προχώρησε η Diana Shipping Inc.η εισηγμένη στο Nyse ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένεια Παληού. H νέα εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή των κοινών μετοχών της στην αγορά Nasdaq Capital Market.

Τα τρία πλοία είναι τα μεγαλύτερης ηλικίας στο στόλο της Diana Shipping. Μαζί με τα πλοία στη νέα εταιρεία η Diana Shipping θα συνεισφέρει και κεφάλαιο κίνησης ύψους 1 εκατ. δολ ενώ θα διαθέσει όλες τις μετοχές της OceanPal στους μετόχους της Diana Shipping, η οποία θα λάβει επίσης προνομιούχες μετοχές της OceanPal Inc. Η Diana Shipping, ανακοίνωσε, επίσης, ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση της συναλλαγής spin-off, θα διανείμει μέρισμα 0,10 δολαρίων ανά μετοχή.

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή spin-off, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diana Shipping, κ. Σεμιράμη Παλιού, δήλωσε ότι η απόσπαση του 100% των κοινών μετοχών της OceanPal Inc., «αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόδοση αξίας στους μετόχους μας, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιήσει την ισχυρή αγορά χύδην ξηρού φορτίου» Η διοίκηση της Diana Shipping πιστεύει επίσης ότι η δημιουργία «μιας ξεχωριστής εισηγμένης εταιρείας χύδην ξηρού φορτίου που εστιάζει σε παλαιότερα πλοία με μικρότερη διάρκεια ναύλωσης θα ενισχύσει περαιτέρω την αξία των μετόχων παρέχοντας μεγαλύτερη έκθεση στη βραχυπρόθεσμη αγορά ναυλώσεων, ενώ θα επιτρέψει στην Diana Shipping να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Τέλος το μέρισμα 0,10 δολ. ανά μετοχή για το τρέχον τρίμηνο αντιπροσωπεύει μια καλή ένδειξη της ικανότητας της Εταιρείας να καταβάλει μερίσματα σε τριμηνιαία βάση στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

Η Diana Shipping Inc.η εισηγμένη στο Nyse ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένεια Παληού ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας της OceanPal Inc., η οποία θα λειτουργήσει ως εταιρεία χαρτοφυλακίου με τρία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που αποσπώνται από τον στόλο της Diana Shipping. H νέα εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή των κοινών μετοχών της στην αγορά Nasdaq Capital Market.

Τα τρία πλοία είναι τα μεγαλύτερης ηλικίας στο στόλο της Diana Shipping. Μαζί με τα πλοία στη νέα εταιρεία η Diana Shipping θα συνεισφέρει και κεφάλαιο κίνησης ύψους 1 εκατ. δολ ενώ θα διαθέσει όλες τις μετοχές της OceanPal στους μετόχους της Diana Shipping. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diana Shipng, κ. Σεμίραμις Παληού, δήλωσε ότι η απόσπαση του 100% των κοινών μετοχών της OceanPal Inc., αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόδοση αξίας στους μετόχους της, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιήσει την ισχυρή αγορά ξηρού χύδην.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News