Ναύλο τέσσερις φορές υψηλότερο από τον προηγούμενο εξασφάλισε για πλοίο της η Diana Shipping Inc η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Παληού.

Η ναύλωση του πλοίου που αναμένεται να αποφέρει περίπου 5,04 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης, είναι ενδεικτική της σημαντικής ανόδους της ναυλαγοράς χύδην  ξηρού φορτίου, το τελευταίο διάστημα.

Επισημαίνεται ότι χθες Παρασκευή ο Baltic Dry Index (BDI) ο κύριος δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου έκλεισε στις 5.202 μονάδες επίπεδα που είχε να δει από την άνοιξη του 2008.

Όπως ανακοίνωσε η Diana Shipping, ναύλωσε  στην Olam International Limited, Σιγκαπούρης, το πλοίο μεταφοράς χύδην  ξηρού φορτίου m/v Βαλτιμόρη, ένα ξηρού φορτίου Capesize, 177.243 dwt έτους ναυπήγησης 2005, με μικτό ναύλο 56.000 δολάρια την ημέρα, μείον προμήθεια 4,75% που καταβάλλεται σε τρίτους, για διάρκεια ταξιδιού περίπου 90 ημερών. Ο ναύλος άρχισε αναδρομικά από τις 28 Σεπτεμβρίου 2021. Το m/v Baltimore προηγουμένως ήταν ναυλωμένο στην Koch Shipping Pte. Ltd., Σιγκαπούρης, με μεικτό ναύλο 13.000 δολ ανά ημέρα, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.

Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 36 πλοία ξηρού φορτίου (4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 10 Panamax). Η Εταιρεία αναμένεται επίσης να παραλάβει ένα πλοίο ξηρού φορτίου Kamsarmax μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία