Η μόδα του… πράσινου και οικολογικού δίνει από τώρα «φτερά» στη δημόσια εγγραφή της ανερχόμενης, φιλικής προς το περιβάλλον, εταιρείας αθλητικών παπουτσιών Allbirds.

Η εταιρεία θα προσφέρει 19,2 εκατ. μετοχές με τιμές μεταξύ 12 και 14 δολαρίων έκαστη, συγκεντρώνοντας περίπου 269 εκατ. δολάρια. Με τον τρόπο αυτό η αποτίμηση της εταιρείας θα ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια.

Οι αυξανόμενες εκκλήσεις για ανάληψη δυναμικότερης δράσης απέναντι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει ασκήσει πιέσεις και στις επιχειρήσεις, ώστε να συνεισφέρουν και οι ίδιες όσο μπορούν στην αλλαγή της νοοτροπίας και τη μετάβαση προς μια πρασινότερη εποχή. Για το λόγο αυτό εταιρείες με πράσινο αποτύπωμα προσελκύουν έντονα το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις αναπτυξιακές δυνατότητες τους. Πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η εταιρεία παρασκευής vegan γάλακτος Oatly Group (που στηρίζεται από την Όπρα Γουίνφρεϊ) και η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων Honest Co. της ηθοποιού Τζέσικα Άλμπα.

Η Allbirds, που δημιουργήθηκε το 2015, μετρά επίσης «λαμπερούς» υποστηρικτές με κυριότερο τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ με προϊόντα της έχουν φωτογραφηθεί ο συνιδρυτής της Google, Λάρυ Πέιτζ αλλά και ο Μπάρακ Ομπάμα. Για την παρασκευή των sneakers της χρησιμοποιεί οικολογικές πρώτες ύλες, μαλλί και φυτικές ίνες, όπως από ευκάλυπτο. Για τον σχεδιασμό των sneakers της έχει συνεργαστεί με την Adidas και η δημοτικότητα των προϊόντων της αυξάνεται ραγδαία, κυρίως βέβαια μεταξύ της νεολαίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα