Τα προϊόντα και τα αμοιβαία κεφάλαια κρυπτονομισμάτων είχαν εισροές ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για 10η συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares.

Οι εισροές μέχρι στιγμής φέτος έφτασαν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ που σημειώθηκε για ολόκληρο το 2020 των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομάδας που έληξε στις 22 Οκτωβρίου.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σημείωσαν επίσης νέο ρεκόρ 79,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισροών για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα πήγε στο Bitcoin, με 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία. Οι εισροές στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ανήλθαν σε 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του έτους.

Το ETF της ProShares Bitcoin Strategy και το ETF της Valkyrie Bitcoin Strategy έκαναν το ντεμπούτο τους την περασμένη εβδομάδα, μια καθοριστική στιγμή για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάρτων που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες εισροές από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.

«Το Bitcoin που φτάνει σε νέα υψηλά όλων των εποχών δείχνει πόσο μακριά έχουμε φτάσει και την ικανότητα που έχει το bitcoin να ανατρέψει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να δημιουργήσει μια παγκόσμια οικονομία, συνδέοντας τις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές όπως ποτέ άλλοτε», δήλωσε ο Ray Youssef, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Paxful, μιας παγκόσμιας πλατφόρμας fintech peer-to-peer.

«Αν και αυτό το πρόσφατο ράλι τιμών μπορεί να αποδοθεί σε κινήσεις όπως η έγκριση του πρώτου ETF bitcoin για θεσμικούς επενδυτές, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον αντίκτυπο της σημαντικής ανάπτυξης και υιοθέτησης στις αναδυόμενες αγορές», πρόσθεσε.

Το Ethereum, εν τω μεταξύ, σημείωσε εκροές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η CoinShares θεωρεί ότι οι εκροές οφείλονταν σε κεφαλαιοποιηση κερδών καθώς η τιμή πλησιάζει σε υψηλά ρεκόρ.

Τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στις Grayscale και Coinshares, οι δύο μεγαλύτεροι διαχειριστές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα 54,6 δισεκατομμύρια δολάρια και στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto