Τα κρυπτονομίσματα είναι θρησκεία, δεν είναι επένδυση, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Μαρκ Μόμπιους, ενώνοντας τη φωνή του με πολλούς άλλους παράγοντες της αγοράς που εκφράζουν επιφυλάξεις για τα ψηφιακά νομίσματα.

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που το bitcoin και το ether διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά όλων των εποχών.

«Δεν είναι επένδυση, είναι θρησκεία», είπε ο ιδρυτής της Mobius Capital Partners στο « Squawk Box ».

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν αυτά τα κρυπτονομίσματα ως μέσο για να επενδύσουν. Είναι ένα μέσο για εικασίες και διασκέδαση. Αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να επιστρέψουν στις μετοχές», πρόσθεσε.

Ο Mobius δεν είναι μόνος που «χτυπά» τα κρυπτονομίσματα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase , Jamie Dimon , μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο, επέκρινε επίσης έντονα τα προϊόντα όπως το bitcoin, αποκαλώντας το ως επί το πλείστον « άχρηστο » και «χρυσό του ανόητου».

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones , από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι τα ψηφιακά νομίσματα έχουν τη θέση τους, υπογραμμίζοντας στο CNBC ότι αποτελούν την καλύτερη απάντηση ενάντια στον πληθωρισμό ακόμη και από τον χρυσό.

Ο Μόμπιους, ένας γκουρού των παγκόσμιων αγορών που είχε μια μακρά καριέρα στο Franklin Templeton προτού δραστηριοποιηθεί μόνος του, πιστεύει ότι οι μετοχές αποτελούν την καλύτερη απάντηση στον πληθωρισμό.

«Οι μετοχές είναι σίγουρα η απάντηση γιατί η υποτίμηση του νομίσματος δεν πρόκειται να φύγει, πράγμα που σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχιστεί με υψηλό ρυθμό στο μέλλον», είπε. «Μην ξεχνάτε ότι η προσφορά χρήματος στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί πάνω από 30%».

Με τόση μεγάλη ρευστότητα να κυκλοφορεί λόγω των εύκολων νομισματικών πολιτικών της κεντρικής τράπεζας της εποχής του Covid, ο Mobius είπε στο CNBC ότι πολλά από αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν να επιστρέψουν στις μετοχές.

Στη συνέντευξη της Τετάρτης στο “Squawk Box”, ο Mobius είπε ότι έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην Ταϊβάν. «Η μεγαλύτερη συμμετοχή μας τώρα, έχουμε το 20% του κεφαλαίου μας στην Ταϊβάν, το 20% στην Ινδία και μόνο περίπου το 5 ή 6% στην Κίνα».

Ο Mobius είπε επίσης ότι δίνει προσοχή και στην αγορά των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι έχει τεράστιες δυνατότητες ακόμη και όταν οι μετοχές διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά ρεκόρ.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά των ΗΠΑ θα συνεχίσει να ευημερεί και θα συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά». Πολλές αμερικανικές εταιρείες κερδίζουν επίσης χρήματα στις αναδυόμενες αγορές, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;