Η Illycaffe επέλεξε την Κριστίνα Σκότσια, που σήμερα είναι επικεφαλής της εταιρείας καλλυντικών Kiko, προκειμένου να γίνει νέα CEO από τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η ιταλική εταιρεία premium καφέ ετοιμάζεται για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία καφέ που ελέγχεται από την οικογένεια Illy ανακοίνωσε ότι η Σκότσια θα διαδεχόταν τον Ιανουάριο τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο Μασιμιλιάνο Πογκλιάνι, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια έγινε το πρώτο μέλος εκτός της οικογένειας που ανέλαβε τα ηνία του ομίλου.

Υπό την ηγεσία του, η Illycaffe ολοκλήρωσε την πώληση μεριδίου 20% στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Rhone Capital τον περασμένο Φεβρουάριο, ανοίγοντας το κεφάλαιό της σε εξωτερικό επενδυτή για πρώτη φορά στην 88χρονη ιστορία της.

«Για τον νέο κύκλο ανάπτυξης που θα ξεκινήσει το 2022 και ενόψει μιας μελλοντικής εισαγωγής, επιλέξαμε την Κριστίνα Σκότσια, μια μάνατζερ που αναγνωρίζεται για το ταλέντο της στην ανάπτυξη brands με υψηλή αισθητική και βιωματικό περιεχόμενο», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Αντρέα Ιλι.

Η Σκότσια είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Illycaffe από το 2019 και είναι επίσης διευθύντρια του ομίλου οπτικών EssilorLuxottica.

Η Illycaffe, η οποία παράγει ένα μείγμα από εννέα ποικιλίες καφέ arabica, ιδρύθηκε από τον παππού του Αντρέα Ιλι, Φραντσέσκο και ανήκε κατά 100% στην εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Illy Group μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ο Αντρέα Ιλι δήλωσε στο Reuters τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία του, που εδρεύει στη βορειοανατολική ιταλική πόλη της Τεργέστης, θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο τα επόμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι η οικογένειά του δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον έλεγχο ακόμη και σε περίπτωση ντεμπούτου στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή