Η startup εταιρεία για Crypto-gaming, επ’ονόματι Forte, έλαβε την Πέμπτη 11 του μηνός, $725 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση δεύτερης σειράς. Με την πρώτη σειρά του Μάιου να έχει συγκεντρώσει κεφάλαιο αξίας $185 εκατομμύριων, πλέον η σωρευτική χρηματοδότηση ανέρχεται στα $910 εκατομμύρια.

Στη Σειρά Β συμμετείχαν επιχειρήσεις και προσωπικότητες υψηλού προφίλ. Στον γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκαν Sea Capital, εταιρεία ανάπτυξης Forex λογισμικού και η Kora Management, εταιρεία private equity. Σημαντικό ρόλο επίσης κατείχαν οι εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου ‘Andreessen Horowitz’ και ‘Animoca Brands’, καθώς επίσης και η εταιρεία ψυχαγωγίας ‘Warner Music Group’. Τέλος, συμμετείχαν τα Cosmos, Polygon Studios και Solana Ventures – η επιχειρηματική πτέρυγα του Solana Labs.

Η εταιρεία Forte στοχεύει στη βελτιστοποίηση μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει, στους προγραμματιστές παιχνιδιών, να τοποθετούν στοιχεία blockchain στα παιχνίδια τους. Τα στοιχεία blockchain περιλαμβάνουν NFT που μπορούν να συλλέξουν οι παίκτες, καθώς και πορτοφόλια για να τα αποθηκεύσουν. Σύμφωνα με τη Forte, το όραμα είναι να καταρριφθεί το τρέχον πρότυπο gaming από ένα βελτιωμένο. Σε πρόσφατο δελτίο τύπου, η εταιρεία δήλωσε πως: «Στα παιχνίδια με δυνατότητα blockchain, οι παίκτες μπορούν να κατέχουν πραγματικά αγαθά, αντί να δαπανούν χρήματα για την ψυχαγωγία τους. Οι παίκτες παγκοσμίως θα μπορούν ελεύθερα να ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες μεταξύ τους και να συμμετέχουν σε κοινότητες, όπου θα ανταμείβονται για τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τις δεξιότητες τους.»

Έχοντας πλέον την αναγκαία χρηματοδότηση και τους κατάλληλους πόρους, το έργο οφείλει να τεθεί εν ισχύ. Αν και υπάρχουν ήδη παιχνίδια που βασίζονται σε blockchain, όπως το Axie Infinity , πολλά από αυτά παρουσιάζουν προβλήματα λειτουργικότητας. Τα τρωτά αυτά έρχεται να επιλύσει η Forte, προσελκύοντας τα κατάλληλα κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο την κλιμάκωση. Επιδιώκει επίσης να ενσωματωθεί με πολλαπλές blockchain layer-1 (όπως Cosmos και Solana) και πρωτόκολλα layer-2 (όπως το Polygon που βασίζεται στο Ethereum).

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα, απαιτείται πρόσκληση προς το παρόν και βρίσκεται υπό δοκιμή. Με σχεδόν $1 δισεκατομμύριο στο παθητικό της, ελπίζει να φιλοξενήσει περισσότερους από 15 εκατομμύρια παίκτες, που χρησιμοποιούν ήδη τα παιχνίδια των συνεργατών της και να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News