Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εκτιμούν οι οικονομολόγοι της JPMorgan Chase, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους αυτούς, που προβλέπουν ότι η Fed θα αυξήσει το κόστος δανεισμού εντός του 2022.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες της αργά την Τετάρτη, οι οικονομολόγοι της JPMorgan στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον Michael Feroli δήλωσαν ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για πλήρη απασχόληση θα ικανοποιηθεί.

Αυτό θα ωθήσει την Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς της Fed να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο από σχεδόν μηδέν τον Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες αυξήσεις τον Δεκέμβριο και μία κάθε επόμενο τρίμηνο, ανέφεραν οι οικονομολόγοι. Προέβλεψαν επίσης, ότι οι αυξήσεις θα σταματήσουν μόλις ο προσαρμοσμένος με τον πληθωρισμό ρυθμός επανέλθει στο μηδέν.

«Όταν τα δεδομένα αλλάζουν, η FOMC αλλάζει γνώμη», είπε ο Feroli και οι συνεργάτες του.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι αναμένουν από την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο. Οι ομόλογοί τους στη Morgan Stanley εξακολουθούν να βλέπουν τη Fed να μην αλλάζει τα επιτόκια κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Οι οικονομολόγοι της JPMorgan δήλωσαν επίσης ότι πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ θα διοριστεί εκ νέου για μια ακόμη τετραετή θητεία από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή