Η JPMorgan υπερηφανεύεται για τον μακροβιότερο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο από οποιoνδήποτε άλλο κορυφαίο επενδυτικό οίκο των ΗΠΑ και το ερώτημα ποιος θα διαδεχθεί τον 65χρονο Τζέιμι Ντίμον συζητείται έντονα εδώ και μήνες – αν όχι χρόνια.

Η γερμανική επιχειρηματική εφημερίδα Handelsblatt ασχολήθηκε με το θέμα σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, την οποία κατέληξε ρωτώντας τον Ντίμον σχετικά με το εάν ο πιθανός νικητής θα είχε διπλό σύνολο χρωμοσωμάτων Χ.

Τον Μάιο, η τράπεζα αποφάσισε να δώσει ένα προβάδισμα στις Marianne Lake και Jennifer Piepszak, έναντι των Daniel Pinto και Gordon Smith στην κούρσα διαδοχής, αναβαθμίζοντας τον ρόλο τους.

Ο Ντίμον είπε στη Handelsblatt, ωστόσο, ότι η ερώτηση του διαδόχου του ήταν θέμα που έπρεπε να απαντήσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι θα επέλεγε τον καλύτερο υποψήφιο ανεξάρτητα από κριτήρια όπως το υπόβαθρο, το φύλο, η θρησκεία ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Το στοίχημα της Wall

«Έχουμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία αυτής της τράπεζας αύριο, συμπεριλαμβανομένων ανδρών και γυναικών», απάντησε το αφεντικό της JPMorgan.

Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει μια γυναίκα, προσθέτοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο «δεν θα εγκαταστήσει μια γυναίκα ως διευθύνοντα σύμβουλο απλώς για να διορίσει μια γυναίκα».

Το ζήτημα των γυναικών στο C-suite παραμένει ένα φλέγον ζήτημα για τη Wall Street, καθώς οι άνδρες συνεχίζουν να ελέγχουν τα ανώτερα κλιμάκια των επιχειρήσεων.

Εξαίρεση αποτελεί η General Motors που όρισε τον Δεκέμβριο του 2013 τη Mary Barra ως την πρώτη γυναίκα CEO στην ανδροκρατούμενη αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως υπογραμμίζει το Fortune, τα σχόλια του Ντίμον θα μπορούσαν φυσικά να είναι μια τακτική για να παραμείνει ο διαγωνισμός για τη διαδοχή του όσο το δυνατόν πιο ανοιχτός και να μην δίνουν την εντύπωση ότι άνδρες υποψήφιοι όπως ο Pinto ή ο Smith δεν έχουν πλέον λόγους να πιστεύουν ότι έχουν πραγματική ευκαιρία.

Ο πληθωρισμός είναι ένα «καλό πρόβλημα»

Ερωτηθείς για τον πληθωρισμό, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan είπε στη Handelsblatt ότι δεν πιστεύει πώς οι πιέσεις στις τιμές είναι απλώς παροδικές, διαφωνώντας με την επικρατούσα άποψη της Federal Reserve.

«Μιλάω σε πελάτες καθημερινά γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα είναι ένα καλό πρόβλημα», είπε ο Ντίμον στη γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας πώς οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ήρθαν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η πανδημία είδε την ανεργία να εκτοξεύεται στο 15%.

«Έτσι είναι καλό που οι μισθοί αυξάνονται και οι άνθρωποι αναζητούν νέες θέσεις εργασίας. Συμφωνώ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι ορισμένα επαγγέλματα πρέπει να αμείβονται καλύτερα», εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή