Με το βλέμμα να παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον της Covid 19, οι ευρωπαϊκές αγορές αναζητούν σήμερα την κατεύθυνση εκείνη που δεν θα προσθέσει μεγάλο ρίσκο στις αγοραστικές κινήσεις.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,27% στις 7.278 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,14% στις 15.468 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,11% στις 6.972 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,08%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 0,8%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν υπομείνει μια ασταθή εβδομάδα μέχρι στιγμής, με τη χθεσινή συνεδρίαση να αναλώνεται στην προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους της Δευτέρας. Στο επίκεντρο παραμένει η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και η εισαγωγή μέτρων περιορισμού από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η AstraZeneca έγινε την Τρίτη η τελευταία εταιρεία που ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει να εργάζεται, μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για ένα εμβόλιο ειδικό για την Όμικρον. Η Moderna ανακοίνωσε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου της με mRNA φαίνεται να παρέχει σημαντική προστασία έναντι της παραλλαγής.

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε 1,1% το τρίτο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις τελικές μετρήσεις, αλλά ήταν ελαφρώς κάτω από το 1,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές